Salı, Mart 28, 2023

Küçükçekmece'de 'Tayfun' esti!


İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup'ta Tophane Tayfunspor, klasman grubuna kalmayı garantileyen grup ikincisi Küçükçekmecespor'u deplasmanda 3-1 yenerek hem haftanın en çarpıcı sonuçlarından birine imza attı hem de bitime 2 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

Küçükçekmece Metin Oktay Stadı'ndaki maçta ilk bölümde ev sahibi ekip çok daha etkili olmasına karşın golü bulan konuk ekip oldu. 26. dakikaka Melih Doğan ceza sahası dışından golle Tophane'yi 1-0 öne geçirirken 37'de Emir Toprak mavi-beyazlıları 2-0 öne geçirdi. Devre bu skorla bitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Küçükçekmecespor'du ve yeşil beyazlılar bu kez golü buldu. Dakikalar 50'yi gösterirken Harun Deniz farkı bire indirdi. Maçın kırılma noktası ise 56. dakikakada yaşandı. Tophane Tayfunspor, Küçükçekmecespor'un beraberlik golü için baskı kurmasına fazla mahal vermeden 56'da Özgür Koç ile bir gol daha buldu: 1-3.

Küçükçekmecespor kalan bölümde oyunu rakip yarı sahaya yıksa da Tophane Tayfunspor karşısında fazla pozisyon bulamadı. Genelde orta saha mücadelesi şeklinde tamamlanan maç 1-3 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi.


Çoşğun: Böyle zorlu bir grupta başarılı olduğumuzu düşünüyorum

Karşılaşma sonrası Yerel Futbol'a bir açıklama yapan Tophane Tayfuspor Teknik Direktörü Mehmet Coşğun, "Bildiğiniz gibi geçen sezon 1. Amatör Lig'de namağlup şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e döndük. Bu sezona düşük bütçeli, mütevazı bir kadro ile başladık. Çoğunluğu genç oyunculardan kurulu ekibimizle, herkesin birbirini yenebildiği, Süper Amatör'ün en zorlu gruplarından birinde çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Düşünün şu anda üçüncü ile düşme hattı arasındaki puan farkı 7... Rakiplerimizin çoğu ciddi transferler yapmış önemli kulüpler... Böylesi bir grupta böyle mütevazı bir kadro ile önemli bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Haber: Yılmaz Aktepe

Tophane Tayfunspor

Küçükçekmecespor



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal olsun çocuklara. Gencecik çocuklar aslan gibi,oyunu cirkinlestirmeden mücadele etti.. Onları izlerken biz yorulduk. Herkesin harcı değildir bu stadta 3 gol atmak.Çıkışta kendilerini ayakta alkışladık.

Adsız dedi ki...

9 kişi savunma. Santrafor ve sol açıkla 2 kişilik bi hücum hattı..
Belki top oynamadılar ama hata yapmadan, hataları kovalayarak kazandılar. Sonuca bakarsak 3 puan Tophane'nin..
Helal olsun.

Adsız dedi ki...

Tophane'nin 4 numarası, 5 numarası ve 7 numarası müthiş oynadı.
18 ve 6 'nın mücadelesi üst düzeydi...
90 dakika oturmayan hocalarınıda ayrıca tebrik etmek gerekir.

Adsız dedi ki...

tophane izleyicisiyim.sene başında bu takım için düşer diyolardı . yorumcular bile böyle söyledi sitede. takım 3. bitirecek haftaya kazanırsa. bide gol kralı çıkardılar. tebrik ediyorum hepsini

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.