Salı, Mart 07, 2023

Anadolu FK klasman grubunu garantiledi

 

İstanbul Süper Amatör Lig 3.grup mücadelesinde Anadolu FK sahasında Gültepespor'u konuk etti. İkinci yarının başında üç farklı üstünlüğü yakalayan ev sahibi ekip 10 kişi kaldığı maçı 3-2 kazanarak namağlup liderliğini sürdürdü ve bitime 5 hafta kala Klasman grubunu garantiledi.

Alp Tanırgan, Gamze Altınova, Elif Karaaslan hakem trisonun yönettiği mücadelede ev sahibi ekip Emre Kart'ın düşürülmesi ile penaltı kazandı. Topun başına geçen Emre Kart topu filelere gönderdi 1-0.

Orta hakem gol dedi, yardımcı iptal etti

24.dakikada ani gelişen ev sahibi atağında Yunus Emre Yüceman'ın pası ile buluşan Köksal Yedek orta sahadan aldığı topla ilerledi ve kaleci Kubilay Kocaman ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda mücadelenin yardımcı hakemi Gamze Altınova ofsayt bayrağını kaldırırken, mücadelenin hakemi Alp Tanırgan oyuncunun yarı saha gerisinden hareketlendiğini belirtip oyunu devam ettirdi. Köksal'ın topuk pasında Emre Kart topu filelere gönderdi. Ancak yardımcı hakemi ile görüşen Alp Tanırgan gol kararını değiştirip ofsaytı verdi. 

31.dakikada Gültepe ceza sahası içinde elle oynamaya Alp Tanırgan bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.Çağlar Yıldırım'ın vuruşunda fark ikiye çıktı. 

İkinci yarının henüz başında Çağlar'ın pasında Vahap Deniz ceza sahasında topla buluştu ve rakibini ekarte ederek skoru 3-0'a taşıdı.

Kaleci atıldı, kaleye forvet geçti

Üç farklı skordan sonra etkili olmaya başlayan konuk ekip Enis Toprak müthiş vuruşunda üst direğe takıldı. 73.dakikada ev sahibi ekipten Furkan Aktemur ile kaleci anlaşmazlığında kaleci Mert Duran geri pası elle uzaklaştırmaya çalıştı ancak top ağlarla buluştu 3-1. Bu pozisyonda kaleci Mert sarı kart gördü. 

78.dakikada ceza sahasına yapılan ortada Mert Duran'ın rakibine müdahalesinde maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Mert'i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Oyuncu değişiklik hakkı kalmayan ev sahibi ekipte golcü oyuncu Emre Kart kaleye geçti. Topun başına geçen Akın Demir farkı bire indirdi 3-2.

Kalan dakikalarda zaman zaman gergin geçen maçta başka gol olmayınca ev sahibi ekip üç puanın sahibi oldu. 

Mehmet Berk Güngör'ün talabeleri bitime 5 hafta kala Klasman Grubu'nu garantilerken, haftaya Zeytinburnuspor deplasmanına gidecek. Gültepespor ise hemen alt sırasındaki rakibi Pınarspor'u misafir edecek.

HABER-ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.