Perşembe, Şubat 02, 2023

Sultanbeyli'de kulüp başına 1.5 stat düşüyor


Sultanbeyli ilçesinde uzun süre 75. Yıl Stadı olarak hizmet veren, bir süredir yenileme çalışmaları nedeniyle kapalı olan stat, yenilenip genişletilerek Sultanbeyli 100. Yıl Spor Kompleksi adıyla hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında Mimar Sinan Mahallesi’nde hizmete alınan yaklaşık 40 dönümlük kompleksi, İBB Spor Okulları öğrencileriyle birlikte hizmete açtı. 

İBB tarafından yapılan ve toplam 38 bin 969 metrekare alana sahip olan tesisin stat bölümü, yapılan protokol gereğince Sultanbeyli Belediyesi tarafından işletiliyor. Komplekste, Sultanbeyli Belediyesi kullanımında 68x105 metre ebatlarında, 3250 kişilik tribün kapasiteli 1 futbol sahası, 2 hakem odası, 4 soyunma odası, 2 antrenör odası, 9 derslik, 22 ofis, 1 atıcılık alanı, 3 kulüp odası, 1 ilk yardım alanı ve mescit yer alıyor. İBB kullanımında ise, 3 adet tenis kortu, 1 fitness salonu, 1 stüdyo salon, 2 kapalı halı saha ve 16 soyunma odası bulunuyor.

Sultanbeyli ilçesinde şu anda faal olarak 3 stat (100. Yıl, Gölet ve Belediye) bulunurken aktif futbol kulübü sayısı ise sadece iki: Sultanbeyli Belediyespor ve Sultanbeylispor.

Bununla beraber ilçede kimi zaman tarafsız klasman maçları oynandığı gibi İstanbul Esnafspor gibi Çekmeköy kulüpleri de iç saha maçlarını yapabilmekte.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...