Çarşamba, Şubat 22, 2023

Amatör Kurul, Türkiye şampiyonalarının iptalini istedi

Geçtiğimiz günlerde toplanan Amatör Kurul'un, alt yapılarda Türkiye Şampiyonaları'nın iptal edilmesi için TFF'ye tavsiye kararı verdiği ortaya çıktı.

TASKK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Ay TV42'de yayımlanan Spor Panorama'da Yüksel Efe'nin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, Türkiye U14, U15, U16 ve U17 şampiyonalarının iptal edilmesi için TFF'ye tavsiye kararında bulunduklarını söyledi. Ay gerekçe olarak, son yaşadığımız deprem felaketinin ardındah kendilerine ulaşan bazı velilerin çocuklarını il dışına göndermek istemediğini kaydetti. U18 içinse bekleme kararı alındı.

Remzi Ay ayrıca OHAL kapmasındaki 11 ilde tüm amatör müsabakaların oynanmayacağını, BAL 2 ve 7. grupta da karşılaşmaların yapılmayacağını dile getirdi. Remzi Ay ayrıca bu iki grupta lider durumda bulunan Kahramanmaraş İstiklalspor ve Adana 1954 SK'nın doğrudan 3. Lig'e alınmasını istediklerini, TFF Hukuk Kurulu'nun kararının beklendiğini söyledi. Aynı şekilde bu gruplarda, daha önceden çekilenler hariç, düşmenin kaldırılması da olasılıklar dahilinde.

Remzi Ay ayrıca BAL için play-off'ların iptal edilip tüm liderlerin doğrudan 3. Lig'e alınmasını, gelecek sezon Süper Lig takımlarının rezerv ekiplerinin de eklenmesiyle 3. Lig'in 4 grupta oynanmasını istediklerini söyledi.

Tüm bunlar tavsiye niteliğinde olup son kararı TFF Yönetim Kurulu verecek.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çocukların hayalleri vardı, emekleri boşa gitmesin.

Adsız dedi ki...

Şehirler veya bölgeler kendi içinde yapsın o zaman geçen seneki gibi

Giresun Emeksan'dan 'Güç' gösterisi

İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup'ta Giresun Emeksanspor deplasmanda Kosova Güçspor'u 2-0 yenerek zirve iddiasını sürdürdü.