Salı, Kasım 29, 2022

Ümit Yılmaz yazıyor: Göztepe-Altay maçı milat olmalı


İzmir'de oynanan, daha doğrusu 22.dakikada tatil edilen Göztepe - Altay TFF 1.lig maçında yaşananları hepimiz gördük. 

Ülkemizin en üst ikinci liginde oynanan bir maç. 100 yıllık mazisi olan iki takım. Bana göre haftanın maçı. Rekabet dozunun yüksek olduğu bir maç.

Orta sıralarda yer alan, üst sıralara çıkmayı hedefleyen iki takım.

Dostane devam eden bir maç. Ta ki 19.dakikada Altay tribününden Göztepe tribününe atılan yanıcı fişeğe kadar. Video görüntüde izleyip eyvah dedim kendi kendime. Atılan fişek Göztepe taraftarının tam yüzüne isabet edince yazıklar olsun dedim. Bu resmen ölüme teşebbüs. Bir insanı tabancayla vurmaktan farkı yok benim nazarımda. Sonrasında Altay kalecisinin kafasına sopayla vurup yaralamak. Nasıl bir insanlıktan çıkış. 

Sonuçta yapılan bir spor. İnsanlar güzel mücadele izlemek. İki saatlerini mutlu olarak geçirmek için geliyor tribünlere. Ölmek için değil. Göztepe taraftarının ve Altay kalecisinin başına gelenleri sıradan bir durum gibi göremeyiz. Burada tüm kinini masum insanlardan çıkartmak isteyen bir anlayış var.

Nasıl bir zihniyet ki işi öldümeye teşebbüse kadar götürüyor onu da anlamış değilim.

Samimi söylüyorum. Atılan fişeğin isabet ettiği taraftarında sopayla kafasına vurulan Altay kalecisi Ozan'ın da acısını yüreğimde hissettim.

Bu görüntüler gerekli cezalar verilmedikçe asla bitmez. İnsanlar maçlara adeta savaşa gider gibi gidiyor. Bozuk paranın bile sokulmaması gereken stada yanıcı fişek sokabilmeye cüret ediyor birileri. 

Artık tribün olayları yumruk yumruğa olmaktan çıktı. Fişekle,maytapla,meşaleyle birbirine saldırıyor taraftarlar.

Yazık günah. Bu ne hınç, bu ne kin ? Birbirinizden alıp veremediğiniz nedir ? Neyin peşindesiniz ?

Bu olay TFF 'ye ve hukukçularımıza örnek olsun. Öyle bir ceza verilsin ki bir daha bırakın fişek,meşale atmayı, sahaya bozuk para bile atamasın hiç kimse. Bırakın sahaya girip sopayla kaleci dövmeyi, sahaya adımını atmayı aklından bile geçirmesin hiç kimse.

Dediğim gibi bu olay ve maç milat olmalı bundan sonrası için.

Yaşananlar kimsenin hatırından çıkmamalı. Verilecek cezalarda kimselerin hatırından çıkmamalı.

Bana göre iki olayda da öldürmeye teşebbüsten dava açılmalı. İki kulüpte sene sonuna kadar iç saha maçlarını seyircisiz oynamalı.

Bu olayda gereken cezalar verilmezse ve olay geçiştirilirse bundan sonra bırakın fişeği, tribünden birbirlerine füze atsalar şaşırmam onu da açık söylemiş olayım.

Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...