Salı, Kasım 22, 2022

Ümit Yılmaz yazıyor: BAL'a çeki düzen verin artık


TFF'nin halihazırdaki 5.seviye ligi Bölgesel Amatör Lig. Profesyonel ligin deyim yerindeyse arka bahçesi.

Bu ligin dünya üzerinde bir benzerini bulamayacağınız garip bir statüsü var.

Nedir o derseniz. İl kontenjanı sıralaması. Yani aynı ilden birden fazla takımın olduğu grupta il takımı sayısına göre 3 takım bile ligden düşebiliyor.

Konumuzu biraz daha açacak olursak ikamet ettiğim İstanbul'un 10.11.12.13.ve 14.gruplarda 5'er temsilcileri var. Diyelim ki 10.gruptan İstanbul takımı 3.lige çıkamadı. Sıralamada ilk 3 sırada İstanbul takımı yer aldı. 3.sıradaki takım il kontenjanı nedeniyle yerel lige düşüyor. Dokuzuncu sırayı alan bir başka il takımı kontenjan dolayısıyla ligde kalıyor. Bu durum diğer gruplar içinde geçerli.

Takımlar bu durumu düşünmekten futbol oynamayı bırakıp rakibine top oynatmamayı hedefliyor. Rakiplere kaybedilen her maç çünkü 6 puan değerinde. Hele İstanbul takımlarına karşı 3 maç kaybedersen ligde kalman adeta mucizeye kalıyor. Her takımın hedefi önce kaybetmemek. Bir karambol ya da duran top bulabilirse kazanabilmek.

Hafta sonu Kavacıkspor- Osmaniye İstiklal maçındaydım. İlk 25 dakika sahada neredeyse futbolun f'si yoktu. İki takım da birbirini kontrol etmekten başka neredeyse hiç birşey yapmadı.

Kavacıkspor'un 28.dakikada penaltıdan golü gelince oyun biraz hareketlendi. 

Bir nebze futbol izler hale geldi tribünler. 

Kötü futbolun nedeni kesinlikle ve kesinlikle il kontenjanı. İlk amaç kendi il takımına kaybetmemek. Diğer illerden gelen takımlarla oynanan maçlar daha bir keyifli. Daha bir göze hoş gelen futbol oynanıyor sahada.

Bölgesel Amatör Lig kolay bir lig değil. Çok büyük yatırım yapan kulüpler var. 

Bu ligden tabii ki düşen takımlar olacak. Çıkan olacağı gibi. Ama bu şekilde olması bence adil değil. Bari ilk 7 takım ligden düşmesin.

Grubunu diyelim ki 48 puanla 3.bitiriyorsun ama küme düşüyorsun. Bu olacak iş mi ?

Bu nasıl statü ? Bu nasıl organizasyon ?

Herkes başına geleceği bilsin ona göre lige girsin diyemezsiniz.

Ey TFF Ligi yetkilileri bu iş böyle devam etmemeli, edemez.

Bu ligin düşme statüsüne artık bir çeki düzen verin. Çünkü maça gittiğimizde futbol yerine ne olduğunu bilemediğimiz,tatsız tuzsuz bir koşuşturma izliyoruz. Bilin ve çözüm bulun istedim.

Yazı : Ümit Yılmaz

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ağzınıza yüreğinize sağlık hocam. Bal liği kurulduğundan bu yana hep aynı şeyleri söylüyorum. Çok yanlış bir statü.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Teşekkür ederim hocam. Sağolun. Doğru bildiğimiz yoldan devam.

Adsız dedi ki...

Gerçekten ucube bir sistem,,,binbir zorluklarla ayakta kalmaya çabalayan takımlara yazık oluyor...

Adsız dedi ki...

Öncelikle merhabalar bal liginden bahsetmişsiniz iyi top oynayamıyor kimse heyecan yok demissiniz ? Ya ben cankurtaranspor taraftariyim tribundeyim bizim son 4 maçımızı izlermisiniz rica etsem yada şunu söyleyeyim rakip takımdan futbolcuya hakem 2 sarı kart veriyor ama oyuncu kırmızı karta dönüp oyun dışı edilmiyor ve maça devam ediliyor şaka değil bu gerçek bu hakemler bizlere eziyet ediyor ve bu saçmalıklar yüzünden kavga da çıkıyor çıkmadı da çok normal hakemler denetlenmeli futbola can gelmesi için hakemlerin denetlenmesi lazım çünkü bunu yapan bir güya hakem bu kişi ayık kafa olamaz bu kural dışı

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...