Cumartesi, Kasım 26, 2022

Ümit Yılmaz yazıyor: Amatör ligleri durdurmak çözüm mü?



TFF İstanbul sahalarda şiddet olayları artarak devam ettiği için, amatör liglerin durdurulmasına karar verdi.

Neredeyse her iki, üç yazımızdan birinde taraftarları ve kulüpleri uyarıyoruz. Sakin olun. Şiddetten kaçının. Kavganın,küfrün kimseye faydası yok. Bunun karşılığı kendinizi haklı görsenizde ceza. Bunu biliyorsunuz diye. Bu değişmez bir gerçek. Tamam hakemler iyi değil kabul ediyorum. Her hafta iyi olmalarını beklerken daha da kötü maçlar yönetip,kötü kararlar veriyorlar. Verdikleri kararlarla, çaldıkları yada çalmadıkları düdüklerle bazen maçın bile önüne geçiyorlar. 

Diyelim ki hakemler suçlu. Tribünden maç izleyen annesi,babası,kardeşi varken rakip futbolcuya,hakeme küfreden, sahaya inen,olay çıkaran,sahaya eline ne geçerse atan taraftarlar, saha içinde rakibini tahrik eden,kabadayılık yapan, rakip oyuncuya ayar vermeye çalışan, taraftarı ve rakip takım oyuncusunu,maçın hakemlerini çileden çıkartan,sahayı ve oyuncuları birbirine katan futbolcular iyi mi ? 

Olaylar,olaylar,olaylar !!! Futbol keyfimiz iyice kaçtı maalesef. Bütün hafta çalışıp haftasonu maça gideceğiz diye cumartesi, pazarı iple çekiyoruz. Gelinen duruma bakar mısınız ?

Bu yılların birikimi maalesef. TFF gereken cezaları ve ihraçları zamanında verebilseydi, durum asla bugünkü hale gelmezdi. Çoğu kararında cezaları 1-2 maç cezayla, saha kapatmayla, 15 gün hak mahrumiyeti ile geçiştirdi disiplin kurulu. Bundan cesaret bulan oyuncular,kulüpler ve taraftarlar maalesef olayları bugünkü hale getirdi. İl Hakem Kurulu büyük hatalar yapan hakemlerine gereken cezaları veremedi. Her hafta maç yönetmeye devam etti hakemler. Dolayısıyla hatalar katlana katlana bugünlere gelindi.

Ligin durdurulması olayların bitmesini sağlar mı ? Bana göre sağlamaz. Karar verici makamlarda bulunanların artık şapkalarını önlerine koyup daha keskin kararlar alması gerekir.
TFF bu maçları muhtemelen hafta içine alacak. Peki hafta içi çalışan insanların bu maçları izleme hakkı yok mu ?

Ya futbolcular,öğrenciler işten, okuldan nasıl izin alacaklar, bunun çözümü nasıl olacak ?

Gördüğünüz gibi bir sorun,peşinden bir sorunu daha getiriyor. İşler iyice içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.
Yeter artık bugünden tezi yok. Herkes üzerine düşeni yapsın. Taraftar sadece takımını desteklesin, oyuncu sadece oyununu oynasın. Hakem oyunu olması gerektiği gibi yönetsin. Adalet dağıtırken daha dikkatli olsun. Düşünerek ve kendinden emin kararlar versin.

Bakın herşey o zaman sanki bir sihirli değnek değmiş gibi nasıl düzeliyor .

Neyse biz bugüne bakalım. Haydi bu hafta durdurdunuz. Muhtemelen haftaya yeniden başlatacaksınız ligleri.

Amatör ligleri durdurmak çözüm mü ? Başta TFF İstanbul olmak üzere kulüp, futbolcu, taraftar ve hakemlerin yapması gerekenler yok mu ?

İşte temel mesele bu.

Bundan sonra herkes üzerine düşeni yaparsa sorunlar çözülür. Bizlerde hafta sonu maç zevkimizden mahrum kalmayız.

Yazı: Ümit Yılmaz

1 yorum:

Bluefocus72 dedi ki...

Ağzına sağlık kardeşim çöpü halının altına supurdukce olaylar çığ gibi büyüyecek son verilen ceza ligden ihraç ve küme düşürme yerinde ceza ceza bitimi ligledeki tüm maclarini en uç noktada tarafsız sahada oynama verilecek bakın nasıl olaylar biter sanırım bunu yapsalar çok iyi olacak 👍

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...