Pazartesi, Kasım 21, 2022

Mesudiyespor üç puanı söktü aldı


İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup 7.hafta karşılaşmasında şampiyonluk adaylarından İstanbul Mesudiyespor, Orhanlıspor’a konuk oldu. Eflatun-Sarılılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip sağlı sollu ataklarla Orhanlı kalesinde gol aradığı sırada 10.dakikada sol kanattan yaptığı hücümda Okan Ekiz’in yaptığı ortayı Orhanlısporlu defans oyuncusu elle kesince maçın hakemi Recep Oğuz Akkuş tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ahmet Selçuk kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu 0-2

Golün ardından yine hücum futbolunu devam ettiren İstanbul Mesudiyespor, Orhanlıspor takımının defans ve kaleci anlaşmazlığından dolayı golü buldu.

41.dakikada Orhanlıspor defansı kaleciye geri pas verdi, Orhanlıspor kalecisi Ali Aydık topla fazla oynayınca araya giren Ali Kemal Bilir topu kaleciden kaptı ve boş kaleye topu yuvarladı 0-2.


Kırmızı kart ve penaltı

45.dakikada ev sahibi Orhanlıspor sağ kanattan korner atışı kullandı. İstanbul Mesudiyespor kalecisi Eren Pörklü'nün tek yumrukla uzaklaştırdığı top kısa düştü, Orhanlıspor’un kaleye aşırtma gönderdiği şutta İstanbul Mesudiyespor oyuncusu Kaan Özkan gole gitmekte olan topu elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi ve Kaan Özkan’ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Topun başına geçen Osman Karaman kalecinin sağ tarafından topu ağlarla buluşturdu ve devre bu sonuçla sona erdi 1-2

Kaleciyi değiştirdiler
İstanbul Mesudiyespor ikinci yarıya kaleci değişikliği ile başladı. Eren Pörklü’nün yerine oyuna İsa Ayva dahil oldu.

İstanbul Mesudiyespor eksik kalmasının da faktörüyle ikinci yarı daha kontrollü bir oyunu tercih ederken ani çıkışlarla gol arama çabasındaydı.



Konuk ekip 9 kişi
62.dakikada orta saha mücadelesi sırasında Okan Ekiz rakibine faul yapınca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalınca İstanbul Mesudiyespor oyuna 9 kişi ile devam etmek zorunda kaldı.

Kalan dakikalarda Orhanlıspor gol için yüklense de İstanbul Mesudiyespor defansını ve kaleci İsa Ayva’yı geçemedi ve karşılaşma konuk ekibin galibiyeti ile sona erdi.

İstanbul Mesudiyespor bu galibiyetiyle puanını 14’e yükseltti ve lider Alibeyköyspor’u takibi sürdürdü. Orhanlıspor ise 4 puanda kalarak küme düşme hattından kurtulamadı.

İstanbul Mesudiyespor önümüzdeki hafta kendi evinde Bayrampaşa Altıntepsi’yi konuk ederken Orhanlıspor ise lider Alibeyköyspor’a konuk olacak.

Haber-Fotoğraf: Metin Yılmaz

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...