Cuma, Kasım 25, 2022

İstanbul'da bu hafta sonu amatör maçlar oynanmayacak



İstanbul'da bu hafta sonu maçlar oynanmayacak. Açıklama haberimizin devamında...

İstanbul'da 26-27-29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakalarının Durdurulmasına karar verilmiştir. 

Açıklama şöyle:

"Son zamanlarda özellikle amatör müsabakalarımızda görmeyi hiç istemediğimiz şiddet olaylarına üzülerek tanık olmaktayız. Hiç biz zaman spor ve şiddet kelimelerinin yan yana olmasını kabul etmediğimiz gibi bunun hiç istendik bir durum olmadığını da sürekli dile getirmekteyiz.

Tüm bu iyi niyet mesajlarına, şiddet karşıtı alınan karar ve yaptırımlara rağmen maalesef sahalarımızda görülen istenmeyen şiddet olayları hepimizi derinden üzmektedir. Bilhassa toplumumuzun ilgi duyduğu futbol müsabakalarında görev yapan hakemlerimize, saha komiserlerimize, sporcularımızın birbirine karşı onur kırıcı, taciz edici eylemlerde bulunarak darp etmek girişimleri kabul edilemeyeceği gibi, ülkemizde gelişmesini arzu ettiğimiz spora da büyük darbe vurmaktadır.

Bir kaç gün önce konu ile ilgili Kamuoyuna duyuru niteliğinde bir yazı yayınlayarak bu tür olayları kınamış olmamıza, kulüplerimiz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız ve spor camiamız için üzücü sonuçlara sebep olabileceğini belirtmemize rağmen şiddet olayları halen devam etmektedir.

Müsabakalara misafir takımın seyirci getirmemesine ilişkin  karar alınmasına rağmen bir çok takım maçlara seyircileri ile  giderek bir takım olayların vukuu bulmasına zemin hazırlamıştır.

Arzumuz; sporun izlenebilir hale gelebilmesi, arkadaşlık dostluk hukuku içerisinde oynanarak spora yakışmayan çirkin olayların son bulmasıdır.

Yaşanan elim verici olaylar neticesinde, amatör müsabakalarda hakemlerimize, saha komiserlerimize, antrenör ve sporcularımıza karşı kullanılan şiddet olaylarından ötürü bu hafta 26-27-29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakalarının Durdurulmasına karar verilmiştir. Bu gibi olaylar karşısında İl Disiplin Kurulu en üst düzeyde ceza ve yaptırım uygulayacaktır.

Sporun görsel bir etkinlik olduğu, antrenörlerimizin bu anlayış ile sporcularını müsabakalarına hazırlamaları, yöneticilerimizin maçlarda bir araya gelerek, taraftarlarına dostluk kazansın mesajını vermeleri, müsabaka sonrası herkesin birbiri ile tokalaşarak, sahalardan ayrılmaları temennisiyle yaşanan şiddet olaylarını ve çirkin davranışları kabul edilemez bularak bir kez daha kınıyoruz."

Bölgesel Amatör Lig maçları ise planlandığı gibi oynanacaktır.

4 yorum:

Ziya ÇIKIT - BAKIRKÖY dedi ki...

Bu kararı alanları yürekten kutluyorum . Spor " BARIS ve KARDEŞLIKTİR " sözü ne yazıktırki lafta kalıyor . İnsanlarımız birbirini sevmeyi artık ZUL sayar hale geldi . Bu nasıl bir anlayıştır . En az beş kişi, yerde nasıl HAKEM TEKMELER ? Bu olayların TERÖR ' den ne farkı var . Karar inşallah bir FARKINDALIK yaratır . Saygılarımla .

Adsız dedi ki...

Gereken cezalar verilmedikçe ,maçtan önce gerekli güvenlik tedbirleri alınmadıkça ve 6222 uygulanmadıkca maçlar başlamasın.Bunun başka çözümü yoktur.Bunuda yapacak kuruluş ve kişiler bellidir

Adsız dedi ki...

Karar kesinlek ile doğru .
Ertelenen maç karı hafta içinde oynatmazlar inşallah

Adsız dedi ki...

Her önüne gelen kulüp adı altında takım kurmaya çalışırsa ve federasyon hiç bir arastirma yapmadan bunları lige kabul ederse işler buralara kadar geliyor maalesef esasen güvenligin amatör maçlarda daha fazla olması gerekir inşallah düzelir ama zor gözüküyor bizde futbol vur kır parçala bu maçı kazan slogani altında oynanıyor bu yüzden caydırıcı yaptırımlar uygulanmasi gerekli.

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...