Cuma, Kasım 25, 2022

İstanbul'da ertelemenin perde arkası: Aslında tek maç oynanmayacaktı


İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup'ta 27 Kasım'da oynanması planlanan Merkezefendispor-İstanbul ve Esenyurt Orduspor maçına, konuk ekibi protesto amacıyla hakem atanmadı.

Esenyurt Orduspor'un 13 Kasım'da sahasında Beykoz İdman Yurdu ile oynadığı maç 2-0 Beykoz ekibinin üstünlüğü ile devam ederken Esenyurt temsilcisinden bir yönetici sahaya girip hakeme yumruk atmış, müsabaka tatil olmuştu. 

Söz konusu idaresi 60 gün hak mahrumiyeti cezası alırken İl Hakem Kurulu Esenyurt temsilcisini protesto etmek için maça hakem atamadı. TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İASKF'nin girişimlerine karşın İl Hakem Kurulu kararından dönmeyince, TFF amatör sahalardaki şiddete dikkat çekmek için bu haftaki tüm maçları oynatmama kararı aldı.

İşte İl Hakem Kurulu'nun konuyla ilgili açıklaması:

*Son iki haftadır  Amatör müsabakalarda Hakemlerimize yapılan şiddet olaylarına üzülerek tanık olmaktayız.
*Bu olaylara istinaden Hakemlerimize karşı şiddet uygulayan bir takımın bu Haftaki müsabakasına Hakem ataması yapılmamıştır.
*Kurulumuz  Hakemlere şiddet uygulayan Resmi ve Özel Müsabakalara hakem atanmama kararında ısrarla ve inatla duracaktır.
*Yaşanan elim verici olaylar neticesinde, İstanbul İl Hakem Kurulu’nun Bu Kararlı duruşu sonrası İstanbul ASKF amatör müsabakalarda hakemlerimize, karşı kullanılan şiddet olaylarından ötürü bu hafta 26-27-29-30 Kasım 2022 ve 1 Aralık 2022 tarihlerinde oynanması planlanan Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör Lig Müsabakalarının Durdurulmasına karar vermiştir.




Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...