Pazar, Ekim 02, 2022

Silivrispor tek golle galip



Bölgesel Amatör Lig 13. Grup'un iki favori ekibinin ilk hafta maçında Silivrispor sahasında Görükle İpekspor'u 1-0 mağlup etti.

Silivri İBB Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan ve doksan dakikası mükemmele yakın bir oyuna sahne olan maçta son gülen ev sahibi oldu. Silivrispor’un geçtiğimiz sezon kıl payı kaçırdığı 3. Lig için bu sezon çok sıkı çalıştığı maç içinde de gözlendi. Silivrispor ve Görükle İpekspor arasında geçen maçta kıyası bir mücadele doksan dakika yerinde duramayan kenar yönetim ve tribünler vardı. 

Maça her iki takım da kontrollü başladı. Oyunu daha çok kendi sahasında kabul eden Silivrispor kontralarla rakip kaleye yüklenmeye çalıştı. Sert geçen ilk yarı karşılıklı ataklara sahne olsa da her iki takımın da ileri uç elemanları yakaladıkları pozisyonlardan yararlanamadı.

İkinci yarı Silivri ağırlığı

Müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlanırken ikinci yarıya daha istekli ve baskılı başlayan taraf Silivrispor oldu. Müsabakanın 51. dakikasında korner atışı kazanan Silivrispor ceza alanı içine yapılan ortaya çok iyi zamanlama ile yükselen Arashan Altuntaş’ın kafa golü ile 1-0 öne geçti. 

Bu golle birlikte orta sahanın tüm oyun üstünlüğünü eline alan Silivrisporlu oyuncular geliştirdikleri ataklarda Görükle kalecisi Faruk Polat’a takıldı. Müsabakanın 75. dakikasından sonra oyun üstünlüğünü Görükle takımı eline aldı ve baskısını arttırmaya başladı. Bu dakikadan sonra sahada tamamen defans yapan bir Silivrispor vardı. Özellikle kalesinde adeta devleşen Silivrispor kalecisi Murat Günal maçın kaderini değiştiren isimlerden oldu. 



Müsabakanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve Silivrispor güçlü rakibi Görükle İpek karşısında maçı 1-0 önde tamamladı ve üç puanını hanesine yazdıran takım oldu.

Haber: Engin Akın

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.