Cuma, Temmuz 01, 2022

'Tüm sezon sadece tek maça tam kadro çıkabildik'


İstanbul 1. Amatör Lig 8. Grup'ta yer alan ve sezonu düşme hattının hemen üstünde bitiren İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü'nün Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Metin Tükenmez geride kalan sezonu değerlendirdi.

Tükenmez Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Kadromuzun çoğu İÜT öğrencileri
"Pandemiden sonra yeniden yapılanma dönemine giren İTÜ Spor Kulübü Futbol Takımı kadrosunun tamamını İTÜ öğrencilerinden oluşturdu. 35 kişilik kadromuzun büyük çoğunluğu genç İTÜ’lü futbolculardan oluşmaktadır. Bu bağlamda 2001-2002 doğumlu gençler için geçtiğimiz dönem bir yandan yarışırken bir yandan da gençlerin yetiştirilmesini amaçlıyordu.

Hedefimiz kümede kalmaktı, bunu başardık
Geride bıraktığımız dönem amaç kümede kalmaktı. Bunu gerçekleştirdiğimize göre takımımızın başarılı olduğunu söyleyebilirim. Neredeyse grup şampiyonu İzzetpaşaspor kadar gol atan takımımızın deneyimsiz olması ve öğrencilerin Cumartesi-Pazar bile ders ve sınavlarının olması ideal takım oluşturmamızda sıkıntılar yarattı.

Araştırma yapmadım ama 1. Amatör Lig’in 22 grubunda şampiyon takıma bir maçta dört gol atan tek takım İTÜ’dür. Son maçlara gelindiğinde grup şampiyonluğunu garantileyen İzzetpaşaspor grupta sekiz gol yemişti bunun dördü bizim takım tarafından atılmıştı.

Sadece tek maça tam kadro çıkabildik
Oynadığımız 18 maçın içerisinde sadece ikinci yarı oynadığımız Altınaslar karşılaşmasına tam kadro çıkabildik. Öyle ki bazı maçlara ve özellikle hafta arası oynanan karşılaşmalara 3-4 yıl futbol oynamamış eski oyuncularımızın lisansını vize ettirerek çıkıp, 11’i tamamlayabildik.

Sahamıza hasretimiz sona erdi
İTÜ Stadı’ndaki yenileme çalışmaları yüzünden tam 15 maçı dış sahalarda oynadık. Stattaki çalışmalar biter bitmez rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu hocamızın bizzat ilgilenmesi ve maçlarımızın İTÜ Stadı’na alınması konusundaki desteği takımı rahatlattı. Takım olarak Rektör Hocamıza teşekkür ederiz. Beden Eğitimi Bölümü’nün eski Başkanı, Maden Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kumral’a da takımımıza verdiği destek için teşekkür ederiz.

Rakiplerimizi uzun süreli dostlar olarak gördük
Oynadığımız tüm maçlarda rakiplerimize saygıyı öncelikli saydık. Saygının olmadığı ortamlarda doğru rekabette olmaz! Rakiplerimizi bizi geliştiren en önemli unsur olarak gördük. Karşılaştığımız rakiplerimizi bir maçlık gelip geçici rakipler olarak değil uzun süreli dostlarımız olarak gördük. Şirinevlerspor ile kurduğumuz dostluk yıllar boyu sürecek nitelikteydi. Her iki maçta da bize gösterdikleri ilgi ve yakınlığa teşekkür ederim.

Oyuncularım tek kuruş almadı
Zorlu Pandemi döneminin sonunda çıktığımız lig mücadelesini başarıyla tamamladık. Herhangi bir oyuncumuz sezon boyunca tek bir kuruş almadan gerçek anlamda amatörce ve İTÜ tutkusuyla mücadele ettiler. Öğrenci futbolcularımıza sezon başlarken “Başınız sıkıştığında sol göğsünüzün üstüne bakın. Orada İTÜ armasını göreceksiniz, o size yardım eder” dedim. Onlar da öyle yaptılar, sorunlardan uzak, sağlıklı bir sezon geçirdiler. Öğrencilerimize özverilerinden ötürü teşekkür ederim."

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...