Salı, Temmuz 05, 2022

Eski amatör futbolcuydu Kırkpınar Başpehlivanı oldu


Bu yıl 661.'si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Antalyalı Cengizhan Şimşek spora futbolla başladığı, daha sonra güreşe geçtiğini belirtildi.

Şerife Şimşek, oğlu Cengizhan'ın spora futbolcu olmak için başladığını belirterek, "Babası onu futboldan alıp güreşe yazdırdı. Spora çok cılız başladı. Biz onun beslenmesi için babası olsun, ben olayım, sürekli bakardık. Sonra yoluna güreş yaparak devam etti" dedi.

Cengizhan Şimşek de spora Antalya Polisgücüspor'un alt yapısında başladığını, 12 yaşındaşken güreşe başladığını, bir süre sonra futbolu bırakıp güreşe devam ettiğini belirtti.

Aktif pehlivanlar arasında eskiden futbol oynayan isimler de mevcut... Büyük orta kategorisinde yer alan Kasım Adem Altun uzun yıllar Sakarya Süper Amatör Lig ekibi Alaağaçspor'da oynadı ve şimdi de bu kulübün başkanlığını yapmakta. İsmet Karabulut da İstanbul'da Kavaklıspor, Küçükyalı Yelkenspor ve Alipaşaspor'da oynadı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...