Pazar, Haziran 12, 2022

Huzurlarınızda 'Süper' Karaağaç


İstanbul 1. Amatör Lig 1. Grup'ta İstanbulspor'u 6-1 yenen Karaağaçspor bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İdari olarak bağlı olduğu Büyükçekmece'nin oldukça uzağında, TEM Otoyolu kenarındaki şirin Karaağaç köyünün kırmızı-beyazlı temsilcisi böylece tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

İyi başladılar ama...
Eyüp Kaymakçı yönetiminde sezona 2-0'lık Selimpaşa yenilgisiyle başlayan Karaağaçspor sonraki 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak zirveye yerleşti.

Ligin 12. haftasında deplasmanda Anadolu Esenyurtspor'a 2-1 yenildikten sonra lider Selimpaşaspor'un 5 puan gerisine düşen Kırmızı-Beyazlıların o dönem ikinciliği bile tehlikeye girdi. Üstelik iç sahada kaybedilen olaylı Selimpaşa maçı nedeniyle 1 maç saha kapatma cezası alınmıştı. 

3-0'dan hem maçı hem sezonu çevirdiler
İşte bu ahval ve şerait içinde 22 Mayıs günü oynanan Yeniköy 1924 maç, Karaağaçspor için dönüm noktası oldu. Maçın 70. dakikasına, üstelik 53. dakikadan bu yana 10 kişi oynayan rakibi karşısında 3-0 geride giren Karaağaçspor 70, 83, 90+1 ve 90+5'te attığı gollerle sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle adeta özgüvenini yeniden kazanan Karaağaçspor sonraki dört maçını en az 3 farkla kazandı. Bu dönemde Selimpaşaspor'da da düşüş başladı.

Geçen hafta liderliğe geri alan Eyüp Kaymakçı'nın takımı bu hafta İstanbulspor'u sahasında 6-1 yenerken Selimpaşaspor'un da Anadolu Esenyurtspor'a 3-2 mağlup olmasıyla bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Beşinci olarak terfi etmişlerdi
Pandemi nedeniyle yarım kalan 2019-20 sezonunda 2. Amatör Lig 3. Grup'ta beşinciyken bir üst lige alınan Karaağaçspor böylece üst üste iki sezon terfi etti. Kaderin bir cilvesi, aynı grupta Karaağaçspor'un bir üstünde terfi eden Yeşilbayırspor da bu sezon Süper Amatör Lig'e çıktı.

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.