Perşembe, Haziran 16, 2022

Fikirtepe Dumlupınarspor Süper Amatör Lig'de


İstanbul 1. Amatör Lig 17. Grup'ta Fikirtepe Dumlupınar deplasmanda, son sıradaki Örnekspor'u 7-0 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Başıbüyük Tuncay Karartı Stadı'nda oynanan maçı Abdüssamet Ulutaş yönetti. Muzaffer Aydın yönetimindeki Fikirtepe Dumlupınar, iddiası bulunmayan karşısında erken goller bularak sonuca rahat gitti. Turuncu-Siyahlıların gollerini Fırat Karataş (7), Ömer Faruk Kar (14, 17), Can Yıldız (27, 69), Berk Ustaömer (50, 56) kaydetti.

Kadıköy'ün Fikirtepe ve Dumlupınar mahallerini temsil eden turuncu-siyahlı kulüp 2019-20'deki 2. Amatör Lig şampiyonluğunun ardından üst üste ikinci kez zirvede yer alarak terfi yaşadı.

En son 2017-18 sezonunda Süper Amatör'de yer alan Kadıköy ekibi 4 yıl aradan sonra yeniden bu lige dönmüş oldu.

Önce bölünüp sonra birleşen bir kulüp
Kadıköy’ün en eski semtlerinden olan Fikirtepe’de ilk futbol kulübü 1967 kurulmuş olup, Fikirtepe Dumlupınarspor’un logosunda da bu tarih geçmektedir. Cemal Tatlı, Cevdet Seven, Mevlüt Çiçek önderliğinde kurulan Fikirtepespor gayri federe olarak mücadelesini sürdürmüştür. Bu arada bölge yoğun göç alırken, İstanbul halkının mesire yeri olarak kullandığı çayırlar, çilek ve bamya tarlalarının yerini yerleşim yerleri almıştır. Bu göçler kulübü de etkilemiş ve 1975’te kulüp, Fikirtepespor ve Dumlupınarspor olarak ikiye bölünmüştür.

1985’te Fikirtepespor, 1986’da Dumlupınarspor federe olarak liglere katılır. 2001 yılına kadar ayrı ayrı mücadele eden iki kulüp bu tarihte birleşme kararı alır. Dumlupınarspor’dan Hüseyin Gediz, Hüseyin Kamil Uzun, Mehmet Turgut, Fikirtepespor’dan İsmail Uçan ve Nurettin Uçan bir araya gelerek iki kulübü birleştirir. Birleşme sonrası kulüp dernek olarak Dumlupınarspor’un üzerinden devam eder, Fikirtepespor ise Bağcılar’a satılır ve Rumeli İdman Yurdu adını alır (Rumeli İdman Yurdu uzun süre, Fikirtepe’nin renkleri olan sarı-siyahı kullanmıştır).

Fikirtepe Dumlupınarspor 2002-2003 sezonunda 3. Lig’e terfi maçlarına katılma başarısı da göstermiştir.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...