Pazartesi, Mayıs 30, 2022

Yılmaz: Bazı amatör kulüpler işi ticarete döktü


Ümraniye Hekimbaşıspor Kulübü Başkanı Nazım Yılmaz, birçok amatör kulübün artık misyonlarını yerine getirmediğini ve adeta ticarethane gibi faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yılmaz Yerel Futbol’a yaptığı açıklamada, son yıllarda amatör liglerde kalitede büyük düşüş yaşandığına işaret ederek “Eskiden İstanbul’da 250’ye yakın kulüp vardı şuan da 890... En azından benim oynadığım yıllarda kalite çok farklıydı. Mesela bazı ilçelerde 3 veya 4 takım vardı şuan çoğu ilçede 30’un üstünde... Yani iş amatör olmaktan çıkıyor tamamıyla ticarete dönüyor. Eğer o mahallede kulüp var ise kendine de alan bulamadıysa bir kişi hemen 7 kişi bulup ‘Ben de kulüp kuracağım’ diye çıkıyor” dedi.

"20 kişi olması gereken kadro 30 kişi"
Artık bazı kulüplerin lisanslı futbolcularından bile aidat aldığını ve bunun amatör futbolun doğasına ters olduğunu belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Futbol okullarının bunun dışında tutuyorum. Sonuçta futbol okullarının kulüplere bir gelir getirmesi gerekir ancak lisanslı oyunculardan aidat almayı doğru bulmuyorum. Hatta daha acı bir gerçek söyleyeyim. Bir takımın mesela U14 kadrosu ortalama 20 kişi olması gerekirken 30’un üstünde oyuncusu var. U12 toplamda 18 kişi olması gerekirken yine 30’a yakın oyuncu var. Verimliliği sizler düşünün artık. Bunun tek sebebi aidat alındığı için bulduklarına lisans çıkartıyorlar. Böyle futbol ortamı ne kadar doğru olabilir?”

"Bende fazla takım var, sana vereyim"
Aidat aldığı her futbolcuya lisans çıkaran kulüplerin talebe yetişemediği için ‘pilot takım’ adı altında, belli kategorilerde lige girmeyen kulüplerin isimleriyle sahaya çıktıklarını belirten Nazım Yılmaz, “Burada amatör futbol kulübüyüz hepimiz, hangi pilot takımdan bahsediyoruz? Geçen beni de girmediğim bir kategori için aradılar ‘Bende fazla takım var sana vereyim’ diye... Gelinen nokta bu. Ben velilerimizin daha dikkatli olmasını rica ediyorum. Burada ailelere çok iş düşüyor. Süslü kelimelere inanmamak lazım araştırmak lazım bu işi ticarete dökenlere tepki koymak lazım. Ben rahatsızlıklarımı dile getirdim. Çok denetimsiz, çok serbest bir ortam var. Çocuklarımızın geleceğini maalesef kulüp yönetimlerine bırakmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

Haber: Efkan Bucak

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ağzına sağlık, bu gidiş ile hava parasına U10 U 15 grup takımları bile satılır, birde bireyselciler var🙈😊

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...