Pazar, Mayıs 08, 2022

Küçükbakkalköyspor'dan Esenkentspor'a tepki


İstanbul 1. Amatör Lig 18. Grup'ta oynanan Esenkentspor-Küçükbakkalköyspor karşılaşması sonrası konuk takım futbolcuları darp edildi. Ataşehir ekibi, ev sahibi takıma tepkili...

Gülsuyu Asım Kara Stadı'nda oynanan maç konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Sadece iki sarı kartın çıktığı ve genel olarak centilmence geçen maçta tek gol 61. dakikada Fatih Böbür'den geldi.

Maç sonu saha içinde arbede yaşanırken tribünden inen Esenkentli taraftarların da karıştığı olaylar sonunda Küçükbakkalköysporlu birçok futbolcu hastaneye giderek darp raporu aldı.

Hakem Vedat Altan olaylarla ilgili Esenkentspor'dan 5, Küçükbakkalköyspor'dan 3 futbolcuya kırmızı kart verdi.

Küçükbakkalköyspor cephesi, yaşanan darp olaylarından dolayı ev sahibi takıma büyük tepki gösterdi. 




6 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle olanları hiç bir şekilde tasvip etmiyorum. Yaralanan futbolcularada acil şifalar diliyorum.
Öncelikle şu net bir şekilde bilinmeli olaylar tek taraflı başlamamıştır. İki takımda olayların bu denli artmasına neden olacak hareketlerde ve söylemlerde bulunmuşlardır.
Küçük bakkalköy takımı futbol bu değil diye bir bildiri yayınlamış. Katılıyorum kesinlikle bu olmamalıydı…
Peki soruyorum,
Futbol,
saha içerisinde maç oynanırken sürekli yere yatarak yerden kalkmamak ve yerden kalkarken küfür ederek rakibini taciz etmek mi??
Ya da futbol maç oynanırken seyirciye dönüp ağza alınmıcak küfürler etmek mi??
Ya da rakibinin yüzüne karşı ölmüş annesine iğrenç sözler söylemek mi??
Kavga antrenörlerinin sporcuları ayıracağı yerde sporculara tekme tokat dalması mı???
Söyleyin lütfen hangisi futbol???
Yeniden söylüyorum yapılanlar gerçekten hoş değil ve tasvip etmiyorum.
Sadece herkes şapkasını önüne koysun ve düşünsün..
Bu olayda sorumluluk birisine ya da bir takıma maal edilemez…

Adsız dedi ki...

Olayı birebir gözlemlemiş biri olarak bu söylediklerinizin hiçbirinin doğru olmadığını söylemeliyim. Vakit çalma, zaman kazanma gibi şeyler dünyanın heryerinde en üst düzey futbolcular tarafından bile yapılıyor. Bunu yapılan linç girişimine bahane olarak göstermek son derece gülünç. Küfür konusuna gelince, taraftarınız maçın başlamadı ile hakemlere ve rakibinize ağza alınmayacak küfürler etmeye başladığında nerdeydi bu hassasiyetiniz, ayrıca oyuncunun alnında annesinin öldüğü yazmıyor ve bu durumda sinirleri bu kadar zayıf olan bir oyuncuyu oynatmamakta teknik heyetin sorumluluğunda idi. Rakip takımın hocasına gelince , oyuncusun kurtarmaya ve olayı ayırmaya gittiğini tüm tarafsız seyirciler gördü. Bıçak ile sahaya giren taraftarlar linç girişiminde bulununca olay nefsi müdafaya girdi. Anlattıklarınızın hiç birinin elle tutulur bir tarafı yok . Bence susun, susmak ta bir erdemdir.

Adsız dedi ki...

Bu olayları tasvip etmediğimizi ve ESENKENT SPOR'u ve taraftarlrını yapmış oldukları linç girişiminden dolayı kınıyoruz. Böyle mi savunup cesaretlendireceksiniz insanları. Dünyanın heryerinde en üst düzey liglerde bile zaman geçirme ve vakit çalma olayları oluyor. Bunun cezasını kesecek olan sahanın hakimi HAKEMDİR. Cezayı siz kesmeye kalkınca bu olaylar kaçınılmaz oluyor. Oyuncununzun annesi ölmüş, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Başsağlığı dileriz ama bu onun alnında mı yazıyor. Oyuncunuzu tanıyan bri olarak onu sahaya koymamakta sizin sorumluluğunuzda. Tüm takım ve taraftarınızla kulübesinde sevincini yaşayan bir takıma saldırdınız. Polis ve Gülsuyu spor yetkilileri geldiğinde yatıştırıldı olaylar. O zaman zarfında konuk ekip nefsi müdafa içersindeydi. Haklı olarak kendilerini ve hocalarını savudular. Futbolcularınız 70 yaşındaki başkana bile vurdular. Hlen bu olayı savunmaya ve karşı takımında suçu vara getirmeye çalışıyorsunuz. Bu ayıp size yeter.

Adsız dedi ki...

Esenkentspor’un 4 numaralı oyuncusu olayları başlatmıştır. Maalesef tribündeki seyircilerde buna çanak tutup sahaya girerek olayları alevlendirmiştir. Yenilgiyi hazmedemeyerek rakibe saldırmak artık sahalarda görülmemeli, gülsuyu stadı ve yönetimide bu çirkef esenkent kulübünden illallah etmiştir.

Adsız dedi ki...

Çok yazık burada tarafsız ortamda bile sağduyulu davranamıyorsunuz… olaylar tasvip edilecek boyutta değil kesinlikle bunu biliyoruz. Kimse sütten çıkmış ak kaşık yerine koymasın kendini…Herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyo tribünden çekilen yaklaşık 2,5 dakikalık video var burda da çok net görünüyor her şey birebir.
Ben yine söylüyorum olmaması gereken yaşanmaması gereken şeyler yaşanmıştır. Gerçekten çok üzgünüm. Ama burdan beslenenler lütfen ortamı daha da germesinler. Bir araya gelipte hadi bunları yazalım demekle olmaz… yazmak için de yazılmaz. Yazdıklarımı eleştirenlerin, yazdıkları şeylerin olayın hassasiyeti ile yazılmış olduğunu düşünüyorum yoksa bunu yapanlar sahada kimlerin neler yaptığını ve kendilerini çok iyi biliyorlar… lütfen arkadaşlar lütfen…
tekrardan çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum…

Adsız dedi ki...

Elinizi vicdanınıza koyun en azından yalan söylemeyin kendinizi kandırmayın. Futbolcu olması bir kenara, bir İNSANIN sağ olup olmadığı bilinmeksizin annesine ağza alınmayacak sözler söylemenin neresi insanlığa uyuyor? Esenkentspor’un teknik sorumlusu ve yöneticisi sahadaki olayları yatıştırmaya çalışırken sahaya giren Küçükbakkalköy teknik sorumlusunun Esenkentspor’lu futbolcuları darp ettiğinin kanıt niteliğinde görüntüleri var. Vakit çalma ve zaman kazanma bir bahane değildir, oyunculat vakit çaldıkları için küfürsüz bir dille uyarıldığında ağızlarına gelenleri hem tribünlere hem de rakip takım oyuncularına söylemeleri belirtilmiştir yukarıda. Ayrıca, Küçükbakkalköy takımının futbolcularının Esenkentspor’a karşı oynadıkları ilk maçtaki vukuatları gayet ortadadır. Sürekli kullanılan küfürlerden dolayı görülen kırmızı kartı bu maç hakem çıkartmadığı için oyuncuların suçsuz görülmesi doğru değildir. Yan not olarak, sahaya giren taraftarların bir çoğunluğu Esenkentsporlu futbolculara saldırdığının yine kanıt niteliğinde görüntüleri bulunmaktadır ve bir taraftarın elinde bıçakla sahaya girmiş olduğu yalanı bütün yazdıklarınızın gülünçlüğünü vurgulamıştır. Bu şekilde medyaya oynayarak ve bu denli bir demogoji yaparak bütün olayın suç ve sorumluluğunu bir takım veya oyuncunun üstüne yıkmak Küçükbakkalköy takımının acınası durumunu ortaya koymuştur.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.