Pazartesi, Ocak 17, 2022

'Recep Hasan' her zaman gol atmaya 'Hazır'


İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta lider Feriköyspor deplasmanda takipçisi Çıksalınspor'u 2-1 yenip iyice zirveye kurulurken zorlu 90 dakikaya attığı gol ve oynadığı futbolla damga vuran isim Recep Hasan Hazır oldu. 

35 yaşındaki tecrübeli golcü ilerleyen yaşına rağmen kendisinden genç birçok oyuncudan çok daha iyi mücadele etti. Neredeyse tüm hava toplarında rakip defansı zorlayan ve arkadaşlarına boşluklar bırakan oyuncu dünyaca ünlü Çek oyuncu Jan Koller'i anımsattı. İleride top tutarak takımını rahatlatan golcü isim üç puanın mimarları arasındaydı.



Recep Hasan Hazır Kimdir?

1986 doğumlu Recep, futbol hayatına 1999 yılında Beyoğlu Yeniçarşıspor’da başladı ve burada 5 sezon forma giydikten sonra Kocamustafapaşaspor’a transfer oldu. Bir sezon aradan sonra tekrar futbola başladığı kulübe dönen Recep Hasan Hazır 2 sezon daha Beyoğlu temsilcisinin formasını giydikten sonra 22 yaşında Dikilitaş’a transfer oldu. Süper Amatör Lig’de bu kulüple birlikte bir çok başarıya imza atan tecrübeli forvet takımıyla Bölgesel Amatör Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Bu ekipteyken ilk kez İstanbul Amatör Karma'ya seçildi.



Bu sezon 12 maçta 8 golü var

5 sezon Beşiktaş ekibinin formasıyla başarıdan başarıya koşan Recep, Tuzlaspor’la anlaştı ve burada da 3.Lig’e yükselen takımın formasını terletti. Hasan daha sonra Yenibosnaspor, Tekirdağspor, Ortaca Belediyespor, Modafen, Alemdağspor ve Cevizli Anadoluspor'da oynadıktan sonra sezon başında Feriköyspor'a transfer oldu. Başarılı futbolcu kırmızı-beyazlılarda 12 maçta 8 gole imza attı.

"Yılın Futbolcusu" seçilmişti

Recep Hasan Hazır, 2011-2012 Sezonu Yerel Futbol Ödülleri’nde Yılın Karmasına seçilmiş ve aynı sezon Yılın Futbolcusu ödülüne de layık görülmüştü. 

Haber: Erdem Sağolan

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.