Pazartesi, Ocak 17, 2022

Karaciğer donorü olmak için futbolu bıraktı


Kocaeli'de 20 yıl boyunca amatör kulüplerde lisanslı futbol oynayan Ramazan Yalçın, 6 yıl önce arkadaşının oksoloji rahatsızlığından dolayı karaciğer donörü olmaya karar verdi. Arkadaşı Osman Demir’e karaciğer nakli yapılması için 2016 yılında ameliyat olan Yalçın, ameliyattan sonra futbolu bıraktı. 

Aradan geçen 6 yılın ardından futbolu bıraktığı kulüp olan Çınarlıspor, kendisine jübile yapıp çiçek ve plaket hediye etti. Yalçın’ın jübilesi için çok sayıda taraftar da Çınarlıspor ile Sırrıpaşa FK arasında Derince Stadyumu'nda oynanan maça akın etti. Maça kaptan olarak ilk 11’de başlayan Ramazan Yalçın, mücadelenin 5. dakikasında alkışlar eşliğinde oyundan çıkarak jübilesini yaptı.

"6 YILDIR JÜBİLE YAPMAK NASİP OLMAMIŞTI"

Sağlıklı olduğu için karaciğer donörü olmaya karar verdiğini belirten Ramazan Yalçın, "Yaklaşık 20 yıllık bir futbol hayatım var. Özellikle Kocaeli’de farklı kulüplerde oynadım. 2016’da karaciğer nakli ameliyatı oldum. Bununla beraber futbolu bırakmıştım aslında. O yıllardan sonra bir türlü jübile yapmak nasip olmamıştı. Arkadaşlarımız bugün bize böyle bir jübile tertip ettiler. 2016 yılında bir arkadaşımın, dördüncü göbekten amcamızın oğlunun oksoloji adında bir rahatsızlığı vardı. Küçük kardeşini de aynı hastalıktan toprağa vermiştik. Bu hastalıktan dolayı önce böbrek nakli olması gerekiyordu, böbrekleri iflas etti. Sonra böbrek nakli için uygun donör bulundu. Karaciğer nakli konusunda ise bağış verecek kimse yoktu. Ben de sporcu olduğum için, sağlıklı olduğum için karaciğer donörü olma yönünde bir karar verdim. Bu kararı verirken annem, babam, eşim, çevrem de bana çok destek sağladılar. Onun da belki hayata tutunmasına bir nebze vesile olduk. O da şimdi sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. O da bugün burada olmayı çok istiyordu açıkçası ama nasip olmadı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Kocaeli Gazetesi

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.