Çarşamba, Ocak 12, 2022

Aziz Yıldırım yanlışlıkla bizi aradı, Trabzonsporlular arayıp küfür etti


Spor Toto Süper Lig'de Başakşehir FK, İstanbul Süper Amatör Lig'de Başakşehirspor var... İsimleri neredeyse aynı, zaten sık sık karıştırılıyorlar... Gelin, Süper Lig şampiyonu olan Başakşehir'den ismen daha eski olan Başakşehirspor'u tanıyalım...

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Başakşehir, 2001 yılında kuruldu. Devletten, belediyeden ya da müteahhitlerden destek almadan 20 yıldır ayakta duran Başakşehirspor, tesisinin içindeki halı sahayı işleterek ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu aralar Başakşehir FK ile karıştırılmaktan mustarip olan kulübü kimse tanımasa da yanlışlıkla Aziz Yıldırım bile aramış…

Göksel Gümüşdağ istedi
Bilindiği gibi 1990’da kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un futbol şubesi 2014’te belediye bünyesinden ayrılarak şirketleştirilmiş ve 2014’te aralarında Göksel Gümüşdağ’ın da bulunduğu sekiz ortağa satılmıştı. Önce İstanbulspor ismini satın almak isteyen Gümüşdağ’ın ekibi, kulübün sahibi Ömer Sarıalioğlu teklifi kabul etmeyince Başakşehirspor’la görüşmüş. Kulüp müdürü Yusuf Değerli o günleri şöyle anlatıyor:

“Bizden Başakşehirspor ismini istediler. Dedik ki isim verelim ama bizi ne yapacaksınız? Zaten altyapımız var size bir şey yapamayız, dediler. Öyle olunca biz de vazgeçtik vermekten…”

Trabzonsporlular arayıp küfür etti
Başakşehirsporlular, Medipol Başakşehir FK ile isim benzerliğinin hem sefasını sürüyor, hem de cefasını çekiyor. Değerli, Aziz Yıldırım’la ilginç bir anısını da şöyle anlatıyor:

“Bir gün burada arkadaşlarla oturuyoruz, Aziz Yıldırım aradı, Göksel beyle görüşmek istediğini söyledi. Yanlışlıkla aradığını öğrenince güldü, sağ olsun halimizi hatırımızı sordu. Gazeteciler de burayı yanlışlıkla arıyorlar. Medipol Başakşehir’in şampiyon olduğu gün telefonlarımız kilitlendi. Trabzonsporlulardan küfürler yedik. Şimdi de halk bizden bayrak istiyor. Yok diyoruz inanmıyorlar. İlçede ziyaret ettiğimiz kişiler de Başakşehir FK’den geldiğimizi sanıyorlar. Bir keresinde pot kırmamak için oradan gelmişiz gibi davranmak zorunda kaldım. Bir keresinde de Erzurum’a gitmiştik, Medipol Başakşehir FK'yiz diye büyük saygı görmüştük”.

"İstemezsek ismimizi kullanamazlar"
Başakşehirspor’un kulüp merkezi, Medipol Başakşehir tesislerine arabayla 2-3 dakika mesafede... Maçlarını 1400 kişilik Şamlar Stadı’nda (Şehit Erdem Özçelik Stadı) oynuyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Medipol Başakşehir’e dönüşüp buralara gelmeden önce artık üzerinde Fatih Terim Stadyumu’nun bulunduğu sahayı kullanıyorlardı. O stadyumu sürekli kullanmalarına izin verilmediği gibi, şampiyonluk maçları için bir kereye mahsus oynama talepleri de reddedilmiş. Teknik Direktör Ünal Özbey Medipol Başakşehir’e büyük saygı duyduğunu belirtirken, yaşadıkları zorlukları da hatırlatarak, “Biz istemezsek Başakşehir ismini kullanamazlar, mahkemeye versek kazanırız” demeyi de ihmal etmiyor. Bununla beraber iki kulüp arasındaki ilişkiler genel anlamda çok iyi.

Deplasman formalarında 'Türklüğü sembolize eden' Turkuvaz rengini kullanıyorlar. Bu forma da alt yaş gruplarından birine ait...

Başakşehirspor kısıtlı imkanlarla dokuz branşta hizmet veriyor. Bu spor salonunda hem basketbol, hem voleybol, hem okçuluk, hem de masa tenisi çalışılıyor.

Kaynak: Alper Budka - www.gazeteduvar.com.tr

Yayın Tarihi: Temmuz 2020

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...