Pazar, Ocak 09, 2022

Aksarayspor'dan mucize gibi galibiyet


İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup’ta düşme hattında yer alan Aksarayspor deplasmanda İstanbul ve Eseyurt Orduspor’u 4-2 yenerek çok kritik bir galibiyete imza attı.

Üst üste iki penaltı kurtardı
Esenyurt Belediye Stadı’ndaki maçın başında ev sahibi ekip Yasin Bektaş’la 1-0 öne geçse de Aksarayspr Fatih Eren Kurtuluş’un iki golüyle devreyi öne bitirdi. Maçın kırılma anı ikinci yarıdaydı... Orduspor penaltı kazandı, atışta Aksarayspor’un genç bile bekçisi Samet Kandemir başarılıydı. Hakem Samet’in ayağının çizgide olmadığı gerekçesiyle atışı tekrarlattı ancak başarılı file bekçisi bir kez daha gole izin vermedi.

Fatih Eren Kurtuluş'tan hat-trick
Bu penaltı sonrası ilk Aksaray atağında günün iyilerinden Emre Topkapı çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda seken top Fatih Eren Kurtuluş hat-trick’e imza attı. Sonrasında Orduspor Yasin Bektaş’la bir gol bularak farkı bire indirse de günün yıldızı Fatih Eren Kurtuluş’un pasında Uğur Yılmaz skoru belirledi: 2-4.

Orduspor'da düşüş sürüyor
Sezonun ikinci deplasman galibiyetini alan Aksarayspor önümüzdeki haftalarda mücadelesine devam edeceğinin mesajını verdi. Bir ara şampiyonluk mücadelesi veren ancak sakatlıklar ve cezalar nedeniyle sıkıntı yaşayan Orduspor ise düşme hattının hemen üstüne geriledi.



STAT: Esenyurt Belediye
HAKEMLER: Fikret Hakan Abay, Zekeriya Emre Karaduman, Yunus Emre Erdoğan
İSTANBUL&ESENYURT ORDUSPOR: Abdullah, Deniz (Efe 61), Yusuf, Halil İbrahim, Faruk (Yunus 78), Yasin, Süleyman (İsmail 72), M.Tolga, A.Umut, Mehti, Ahmet
Teknik Direktör: Mehmet Kaplan
AKSARAYSPOR: Samet, Emre (Serhat 90), Servet, Emrah, Fatih Özan, Fatih Büyük, Oğuzhan, Uğur, Fatih Eren, Mürsel, Halim (Efkan 75)
Teknik Direktör: Selçuk Yıldız
Goller: Yasin Bektaş (8 ve 70) / Fatih Eren Kurtuluş (42, 44, 68), Uğur Tan Yılmaz (90)
Kırmızı Kart: Selçuk Yıldız (13-kulübede)

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...