Çarşamba, Aralık 29, 2021

Ümit Yılmaz yazıyor: Yeter ki sizler spor yapın!


Selamlar. Bu yazımızın içeriği altyapı liglerinde futbol oynayan minik kramponlara öğüt şeklinde olacak.

Sevgili çocuklar özellikle altyapı liglerinde sporu bir oyun bir eğlence aracı olarak görün ve statlara eğlenmek, keyifli vakit geçirmek için çıkın. İsterseniz 20 gol yiyin. Bunu çokta önemsemeyin. Sizler sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğu felsefesinden hareket ederek, kendinizi hangi şartta ve koşulda olursa olsun yenilseniz de, yenseniz de en iyi şekilde ifade etmeye, forması altında mücadele ettiğiniz kulübü de en doğru şekilde temsil etmeye gayret gösterin.

Sporun ilk amacı ruhsal, bedensel ve mental olarak sağlıklı yaşamak olgusudur.

Kazanmak yada başarılı olmak daha sonra gelen bir durumdur. Sizler ilk plana sağlıklı olma olgusunu yerleştirerek yeteneğiniz ve beceriniz ölçüsünde sporun centilmenlik ve fair play olduğunu unutmadan ikinci olgu olan başarı yönünde kendinize bir rota belirleyin.

Başarı göreceli bir kavramdır sevgili çocuklar. Kimisi şampiyonluğu bir başarı ölçütü olarak görür kimisi de sporun doğasına uygun hareket ederek topluma sağlıklı ve faydalı bireyler yetiştirmek olarak görür.

Sizler yukarıda da ifade ettiğim gibi önce topluma faydalı bireyler paydasından hareket ederek başarılı olmaya odaklanın.

Önemli olan sizin kendinizi ifade etme yönteminiz. Siz mutlu olduktan sonra gerisi çok da önemli değil. Mutlu olan insanlarında başarıya en kolay şekilde ulaşan insanlar olduğu gerçeğini de unutmayın.

Her şeyin önemlisi hangi amaç doğrultusunda hareket edecekseniz edin sporun içinde kalın. Sporun bütünleştirici ve birleştirici unsurunu aklınızda çıkarmayın. Dostluk ve kardeşlik içinde sonuca ve skora bakmadan yeter ki spor yapın.

Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.