Çarşamba, Aralık 22, 2021

Spor Akademisi Stadı kapılarını yeniden amatörlere açıyor


Beykoz ilçesi sınırları içinde bulunan, birçok unutulmaz maça imza atan Spor Akademisi Stadı 6 yıl aradan sonra amatörlere kapılarını açıyor.

Stadın sahibi olan Marmara Üniversitesi’nin rektörlüğü, statta gerçekleşen futbol müsabakalarında çıkan şiddet olayları nedeni ile kampüs içerisinde eğitim-öğretim olaylarının aksadığı, eğitim materyallerinin, stat bölümlerinin, koltuklarının zarar gördüğü savı ile Eylül 2013 itibarıyla futbol karşılaşmalarının oynanmamasını istemişti. Bu kapsamda İl Spor Müdürlüğü ile yapılan protokol tek taraflı feshedilmişti.


Özel izinle açıldı

Aradan geçen uzun yılların ardından Spor Akademisi Stadı yeniden maç programına alındı. Bu hafta sonu statta dört tane U18, iki tane Süper Amatör maçı oynanacak. Futbol severler cumartesi günü Gümüşsuyuspor-Küçükköyspor pazar günü ise Yeldeğirmenispor-Kartalspor müsabakalarını bu statta izleyebilecek. Üst Klasman hakemlerinin eğitimleri nedeniyle özel izin alınarak stadın açıldığı ancak ilerleyen dönemlerde bu iznin kalıcı olabileceği öğrenildi. Bu nedenle hafta sonu bu statta oynanacak karşılaşmalara üst klasman hakemleri atanacak.

Bu statta son amatör maç 13 Şubat 2016'da Sarıgazispor ve Anadolu Hisarı İdman Yurdu 1. Amatör Lig takımları arasında oynanmıştı. Lakin bu maç 2016 için tek istisnaydı. Ondan önce stadın kapıları, 8 Kasım 2015'teki maçlarla amatörlere kapanmıştı. Yani stat 6 yıl aradan sonra kapılarını açmış olacak.

Haber: Efkan Bucak

1 yorum:

ENVER HENCAN dedi ki...

O statta en çok maç yöneten hakemler arasında ilk 5 'e gireceğime adım gibi eminim. Yani "2.adresim" demek pek yanıltıcı olmaz.

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.