Çarşamba, Aralık 08, 2021

Ogün Koca yazıyor: Ka-le-ci!


Üç hece ile okunan  ancak takım için 1 puan anlamında bir mevki ismidir. Takım kurgusunda ve taktiğinde yeteri kadar önem veriliyor mu? Söylemlerde ve anlatımlarda hayır , verilmiyor.

Maç taktiklerinde artık 3-5-2 veya 4-4-2 gibi söylemlerin değişmesi lazım. 1-3-5-2 veya 1-4-4-2 gibi olmalı.

Geriden oyun kurmak artık kaleciden başlıyor. Stoper ve libero oyuncuları garanti olsun diye kalecilerini kullanıyor. Duran toplarda rakip 18 alanına gidildiğinde kaleci orta alana kadar gelebiliyor.

Yine duran toplarda kaleciler son anlarda rakip 18 alanında yüksek toplar için (kafa vuruşları) bulunup bazı zamanlarda başarılı olabiliyorlar.

Eskidendi mahallenin kilolu çocuklarını kaleye geçirmek. Az futbol becerisi olanları kaleye geçirmek. Ayakkabısı olmayanı kaleye geçirmek.

Kalecilere artık gereken önemi verelim. Alt yapılarda, "Oynamayı beceremiyorsun, kaleye geç bari" demeyi bırakmak lazım. Artık Avrupa futbol kulüplerine kalecilerimizin de gitmesi gerekiyor.

Şu anda milli takımımızda kaleci adaylarının çok olması bizim için büyük şans. O zaman onlara gerekli önemi verelim ve çoğalmalarını dileyelim.

Yazı: Ogün Koca

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.