Cuma, Ekim 01, 2021

Genel kurulu sokak ortasında yaptılar!


Geçtiğimiz yıl ekim ayında, 68 yıl kullandığı ve kendi imkanları ile büyük yatırım yaptığı tesislerden tahliye edilen Okmeydanı Fetihspor, son genel kurulunu sokakta yaptı.


Özellikle tahliye esnasında gözyaşlarını tutamayan minik futbolcularıyla Türkiye'nin gündemine oturan Okmeydanı Fetihspor için tahliye süreci geçen yıl temmuz ayında başlamıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü arazisinde bulunan saha, kulüp yönetiminin o dönem 600 bin TL harcamasıyla yıllar içinde amatör maçların oynanabildiği, soyunma odaları ve kulüp binasının bulunduğu modern bir tesise dönüşmüştü. 


Gözyaşları içinde tahliye
Stadın bulunduğu arazinin 2016'da Vakıflar'dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçmesi sonrası kulüp kira ödemek için muhatap bulamazken, 2020 Temmuz'da beklenmedik bir anda tahliye emri geldi.
Kulüp bunun üzerine hemen mahkemeye başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi. Lakin Beyoğlu Kaymakamlığı 2 Ekim’de Fetihspor’a gönderdiği yazıda İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin, 23.09.2020 tarihinde yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiğini iletti. Yazıda Fetihspor’dan 5 Ekim Pazartesi saat 10.00’a kadar mülkün anahtarını, mülk sahibi olan Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na teslimini istedi. Sonrasında da kulüp futbolcular ve velilerin gözyaşları içinde tahliye edildi.

Belediye ne demişti?
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız o dönem yaptığı açıklamada "İlçemizde 16 futbol kulübü, 5 sahamız var. Biz tüm kulüplerin bu 5 sahadan dönüşümlü şekilde istifade etmelerini istiyoruz. Fetihspor Sahası’nı da aynı şekilde milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz amacımız Fetihspor’u oradan çıkarmak değil. Yine isimleriyle orada kalsınlar, odaları olsun, başkanları için yer olsun. Diğer kulüplere de aynı modeli uygulayacağız” dedi. 



Statta çalışma var
Ancak Fetihspor Kulübü yetkilileri kendilerine herhangi bir oda verilmediği gibi liglerin başlamasına kısa bir süre kala, portatif saha yapılacağı gerekçesiyle stadın adeta şantiyeye döndüğünü belirttiler. 



Antrenmanlar başka sahada
Yeşil-Beyazlı kulüp buna karşın tüm kategorilerde antrenmanlarını sürdürürken antrenmanlarını kendi adını taşıyan statta değil, Beyoğlu veya Hasköy sahalarında yapmak durumunda... Ayrıca Fetihspor'a, devrin gerçekleştiği ve muhatap bulamadığı 4 yıllık döneme ait ecrimisil borcu da çıkarıldığı gelen haberler arasında.



Burhan Erdoğdu yeniden başkan
Yıllarca kirasını düzenli vererek faaliyetlerini sürdürdüğü tesisinden tahliye olmak zorunda kalan ve şu anda kulüp binası bulunmayan Okmeydanı Fetihspor son genel kurulunu da sokakta yaptı. Keçeci Piri Mahallesi, Okmeydanı Caddesi'nde, Okmeydanı Fetihspor Stadı'nın önünde yapılan genel kurulda Burhan Erdoğdu, genel kurula katılan tüm üyelerin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Erdoğdu her türlü olumsuzluğa karşın Okmeydanı Fetihspor ismini yaşatacaklarını, gençlere spor yaptırmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber: Efkan Bucak


Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.