Cuma, Eylül 17, 2021

Federasyonun başında eski kafalılar var


Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Silivrispor’da Teknik Direktör Ergun Ortakçı yeni sezon öncesinde takımın gidişatı, hazırlıkları ve planlarını samimi bir dille açıkladı.

Ortakçı yaptığı açıklamasında; “Çok iyi bir yönetimle çalıştığımızı düşünüyorum. Başkanımız da dahil bütün yönetici arkadaşlar bir şeyler yapmak için çırpınıyorlar. Bu şartlarda Silivrispor’un şu andaki ekonomik durumuna göre elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Oldukça iyi düşünmeye çalışıyoruz en ekonomik şekilde bu işi nasıl yapabiliriz diye çok düşünüyoruz. İlk idmanımıza gençlerle dolu 32 oyuncu ile başladık ve sonra bu grubu indirdik, daha sonra bir grup gençler daha geldi onu da indirdik şuanda 22 kişiyiz. 4 kalecimiz var ikisi genç olmak üzere. 5-6 transfere daha ihtiyacımız var onu da işte ekonomik şartlarımıza göre yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"Rakiplerimizden erken başladık"

Tecrübeli çalıştırıcı "İyi bir takım yaptığımızı düşünüyorum. Yani şu anda elimizde bulunan yüzde elliler, yüzde altmışlar civarında bir takım var ve takım olarak düşündüğümüzde çok kaliteli oyun karakteri yüksek olan iyi bir takıma doğru gidiyoruz. Çalışıyoruz oldukça da iyi çalışıyoruz. Rakiplerden de erken başladık. Ekimin son haftası başlayacak lige en hazır şekilde hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Ortakçı açıklamalarına şöyle devam etti:

Daha transfer yapacağız

"Şu anda eksik bölgelerimiz var ve transfer olacak. Mevkilerimiz eksik takım olarak sayıca da çok eksiğiz. 18 tane futbolcum var onlarında zaten 7 tanesi genç kategori dediğimiz kategorideler 6 tanesi yaşlı kategori dediğimiz kategoride onların da beşini oynatabileceğiz. Oradan da kayıp vereceğiz en kötü bir 5 oyuncu daha transfer edersek iyi bir Silivrispor ortaya çıkacağını düşünüyorum.

BAL statüsü yanlış

BAL’da statü sıfırdan yanlış, doğrusu olma şansı kesinlikle yok da ne yazık ki Türkiye’de fazla da konuşmak istemiyorum ama eski kafalılar federasyonun başında. 50 yaşından sonra şu olmasın, 70 yaşından sonra bu olmasın veya işte yok 30 yaşına kontenjan olsun hangi kafayla konuluyor bunu da bilmiyorum. Türkiye’ye bir Falko Götz geldi 35 yaşında tüm ülke dedi ki “Galatasaray’a bak ne yapıyor” falan. Sonra adamla 3 yıl daha sözleşme yapabilmek için neredeyse tüm ülke seferber olmuştu. Bu iş vücut işi, bu işe bakış açısı önemli. Bizde burada 1999 doğumlu oyuncuya kontenjan koyuyoruz, burada oynayacak 2 yıl sonra da biz onu genç yetenek diye üst seviyelere alacağız. Adam zaten 18-20-23 yaşına geliyor ne iş.

9 yerine 11 takım çıkabilir

Zaten BAL çok çürük bir temel üzerine kurulmuş bir yapı. Yıllardır da iki şekilde yürütülüyor ya gruplarındaki liderler direk çıkıyor. Ya da son zamanlarda grupları böldüler. Bana göre grupları daha fazla hale getirebilirler. Mesela 18’li, 19’lu gruplar olabilir. Grup birincilerini direk çıkarıp ikinciler arasında Play-Off oynatılır hiç olmazsa lig bitiyor. Şimdi geçmiş döneme bakıldığında 13-14’ü gruplar var zaten 6-7 takım çok basit ve güçsüz takım oluyor. İçinden 2-3 takım çıkıyor o 2-3 takım da şansız bir yenilgi aldığında bir anda geriye düşebiliyorsun. O halde sende çok iyi takımsın ama birinci çıkamıyorsun ikinci çıkıyorsun ve ikincinin de hiçbir şansı olmuyor. 

İkincilere de şans tanınmalı

Biz Maltepespor’da 2016-2017’de Gebze’nin çıktığı sezon bir puan arkada bitirdik. Türkiye’nin en fazla gol atan 3. takımıyız galip gelen bilmem ne takımıyız ama yok olmadı. Bir şansızlıkla bir maçtan berabere bitirmişsin rakibimiz de çok iyi biz de çok iyiyiz gidiyoruz ikinci oluyoruz ve hiçbir şey olmuyor. Bunun için bana göre en akıllıca statü birincileri çıkarıp ikincileri de ona göre grup yapabilirler. 9 takım yerine 11 takım çıkarıp bu işin içine de grup ikincilerini de katmak en doğrusu olacaktır.

Anadolu'da futbola bakış daha iyi

Uzun yıllardır bu işi yapıyoruz. Anadolu’nun da futbola bakışı İstanbul’dan çok çok daha iyi. Ben mesela Amasyaspor’u çalıştırdım, Kocaelispor’u çalıştırdım, Balıkesirspor’u çalıştırdım oralarda müthiş ilgi var. Bütün Anadolu şehirlerinde şartlar orada ve fazlasıyla daha iyi. Tesisin var sahan var, İstanbul’da 30 tane takım var ve bunları irdelediğinde 28’inin sahası yoktur. Veya 26’sının sahası yoktur. 26’sının da soyunma odası yoktur. Bende yaşadım bu durumu 3. Ligde Bayrampaşa’yı çalıştırdığımda Tunaspor’un sahası gibi görünen bir sahada antrenman yapıyorduk ve amatör takımların idmanın bitmesini bekliyorduk. Düşünün Bayrampaşaspor amatör takımın idmanının bitmesini bekliyordu. 

İsterse İstanbul'dan 150 takım olsun

Kocaeli’ne gittik Kocaeli bir çöküşteydi o zaman Derince takımı Kocaeli’nin tesislerine el koşmuş biz Derince’den izin almak mecburiyetindeydik Kocaelispor olarak. Onun için şunu demek istiyorum 30 takım 50 takım 150 takım olsa beni etkilemiyor, benim için tesisi olan takım çıksın Şu an bile tesisi olmayan takımlar üst liglerde mücadele ediyor bu yanlış. Tesisi olan takımın altyapısı olan takımların üst liglerde olması gereklidir, bunu da şart koşacaksın. 

Altyapılarda 5 kategoride lige gireceksin bir kendine ait tesisin olacak, kendine ait dinlenme tesislerin olacak gel 3. lige, gel 2. lige hatta kendin çağıracaksın profesyonel ol diye. Onun için statüler çok yanlış keşke daha değişik gerçekçi işler yapabilsek ama ne yazık ki böyle yuvarlanıyoruz. Yeni sezonun öncelikle Silivrispor camiası için hayırlı olmasını ve sakatlıksız bir sezonun yaşanmasını diliyorum."

Haber: Engin Akın

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...