Çarşamba, Eylül 29, 2021

Maçta gri pantolon giydi, 12 kişi 1080 gün ceza aldı


Bir saha komiseri kıyafet talimatına uymadığı, bağlı bulunduğu şubenin yöneticileri ise onu disipline vermediği için 90’ar gün ceza aldı.

TFF 1. Lig’de oynanan Eyüpspor-Keçiörengücü maçında saha komiseri olarak görev yapan İlhan Albayrak’ın talimatlara aykırı olarak lacivert yerine gri pantolon giymeyi tercih edince 90 gün ceza aldığı ortaya çıktı. Albayrak’ın “3 yıldır maçlara çıkmadığım için bu ayrıntıyı unutmuş olabilirim” şeklinde bir ifade verdiği öğrenildi.

Amatörlig.net 'ten Ali Kemal Demir'in haberine göre Cezayı veren Türkiye Futbol Saha Komiserleri (TFSKD) Genel Merkezi Disiplin Kurulu ayrıca, Albayrak’ı Disiplin Kurulu’na sevk etmediği ve caydırıcı karar almadıkları gerekçesi ile derneğin İstanbul Şubesi’nin başkanı Ali Turgut Arık’ın da aralarında olduğu 11 isme 90’ar gün ceza verdi. TFSKD Yönetim Kurulu bu cezaları, dernek tüzüğünün Genel Merkez Denetim ve Disiplin Kurulu’nun Teşkil ve Görevleri ile Disiplin Talimatı ve Cezaları başlıklı 14. Maddenin 2-B bendi gereğince verdiğini belirtti.

Doğan: Talimatlara uymak zorundayız
TFSKD Genel Başkanı Hüseyin Doğan, “Saha komiserimiz belirlenen kıyafet yönetmeliğine uymadığı, İstanbul şubemizin yönetimi ise disiplinsizliği hoş görecek karar aldığı için ceza vermek zorunda kaldık. Saha komiserleri olarak TFF’nin tüm talimatlarına ve kendi tüzüğümüze uymak zorundayız. Ceza vermeyi istemeyiz elbette ancak futbolumuza daha disiplinli ve kaliteli hizmet için yönetmelikleri uygulamamız şart” dedi.

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.