Pazartesi, Eylül 27, 2021

Kadir Akbulut'u çıldırttılar sonunda!



Üçüncü Lig'de oynanan Çatalcaspor-Sancaktepe FK maçını takip eden Engin Akın'ın köşe yazısı...
Hafta sonu oynanan Çatalcaspor-Sancaktepe FK maçını takip ettim. Vasatın üstüne çıkmamasını beklediğim maçlardan biriydi nitekim de öyle oldu. Görevli olmasaydım bu maçta ilk yarı bitirmeden giderdim o derece kötüydü.

Konuk takım zaten baştan havlu atmış ve lige teslim olmuş gençlerle mücadele eden bir Sancaktepe ve bu durum herkesçe biliniyor. Malum belediyesporların kaderi. Bir zamanlar ligde fırtınalar estiren ve tüm rakiplerin korkulu rüyası olan Sancaktepe şimdilerde dişleri dökülmüş bir aslan gibi, gelen vuruyor giden vuruyor.

Şımardılar, golü yediler
Durum bu şekilde olunca Çatalcaspor’un da kazanması son derece normal gibi gelebilir ama öyle değildi maç. Çatalcalı oyuncular maçı o kadar küçümsediler attıkları ilk golün ardından kalelerinde şımarıklarının sonucunu gördüler ve beraberlik golünü yediler. Maç 1-1 olduktan sonra şımarıklık devam etti ve kalelerinde pozisyon verdiler.

Çatalca 2. golünü attıktan sonra da oyunu hafife almaya devam etti. Tüm bunlar olurken kenarda kendini yırtan Kadir Akbulut vardı. 

Sancaktepe penaltı kaçırmasaydı...
Maçın kırılma anı durum 2-1 Çatalca önde iken Sancaktepe’nin penaltı kaçırması oldu bana göre. Sancaktepe penaltıyı gole çevirmiş olsaydı bu maç Çatalca için bitmeyebilirdi. Tamamen gençlerden kurulu bir takım olan Sancaktepe’ye moral gelecekti ve tam kapanma ile en azından beraberliği ve kontra ataklarda da galibiyet golünü arayacaktı.

Dört değişiklik birden
İlk yarı bu şekilde geçilirken ikinci yarıya aynı 11 ile çıkan Çatalca aynı saçma oyununa devam etti. Tabii bu duruma çıldıran yine Kadir hoca oldu.

Kadir Akbulut bu şımarıklığa 62.dakikaya kadar sabretti veya değişebileceğine inandı. Neyse dakikalar 62’yi gösterdiğinde aynı anda 4 oyuncu birden değiştirdi. Değişen 4 oyuncu ile birlikte takım birden değişti ve birbiri ardına gollerini buldu. Galibiyet kesinleşince ilk yarıdaki oyuna geri dönüldü yani rakibi hafife almaya ve dalga geçmeye başladılar. Skor tabelası 5-1’i gösteriyor ama sahada oyun disiplini yok.

Bu durum böyle devam edemez, etmemeli. Futbol bu değil. Futbol buna müsamaha göstermez.

Ya o penaltı gol olsaydı?

Durum 2-2 olacaktı.

Genç adamlarla oynuyorsunuz ve ne zaman ne yapacakları belli olmayan gençler ordusu.

Kaybedilen puanın sorumlusu kim olacaktı?

Sezon sonu o kaybedilen puana ihtiyaç duyulsaydı?

Tüm rakipler Sancaktepe ile oynayacak acaba hepsi 5 atıp duracak mı yoksa averajını mı düzeltecek?

Futbol laubalilik kaldırmaz, biraz daha ciddi olursak bu ligin tozunu atacak kadroya sahipsiniz.

Çatalca iyi bir kadro yapısına sahip bir takım.

Benimki bir uyarıydı, benden daha sertini Kadir Akbulut yaptı şahidim.

İlerleyen maçlarda ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

Yazı: Engin Akın

Fotoğraf: İskender Kordu

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.