Salı, Eylül 14, 2021

Beyoğlu'nda bir kulüp daha gençliğe kazandırıldı (!)


İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Okmeydanı Fetihspor’dan sonra Çıksalınspor da yıllardır faaliyetk gösterdiği ve yatırımlar yaptığı tesislerinden tahliye edildi. Beyoğlu Belediyesi kendisine tahsis edilen bu tesisi, diğer iki tesis gibi uhdesine aldı ancak Çıksalınspor Kulübü Yönetimi kararın hukuki olmadığını ve haklarını arayacaklarını dile getirdiler.

Çıksalınspor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kaymakamlık tarafından kulübümüze 10.09.2021 tarihinde gönderilen kulüp tesislerimizin 13.09.2021 tarihinde tahliye edilmesine ilişkin yazısına karşı açtığımız davada 13.09.2021 tarihinde kulübümüz lehine İstanbul Bölge 10.İdare Mahkemesi 2021/1609 dosya numaralı kararı ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

'Sözlü emir aldıklarını söylediler'
Belgenin aslı Beyoğlu Kaymakamlığına teslim edilip alındı belgesi alınmıştır ancak akşam saat 19.00 dolaylarında Mahkemenin almış olduğu karara rağmen tesislerimize tahliye işlemi için tekrardan polis ve belediye görevlileri gelip mahkeme kararının geçersiz olduğunu sözlü emir aldıklarını ve işlem yapacaklarını söylediler.  Tabii ki bizler sporcularımız ve vatandaşlarımız polisimize mukavemet etmek istemediğimizden kendilerine mahkeme kararını tekrardan okuyup yaptıkları işlerin suç olduğunu belirterek her şeyi kayıt altına aldık.

'Hukukun üstünlüğü hiçe sayıldı'
Beyoğlu Belediyesi Mahkeme kararını tanımayarak hukuk üstünlüğünü hiçe sayarak tesislerimiz üzerinde fiziki işlemler yapmaktadır. Bugün itibari ile belediye kaymakamlık ve savcılık nezdinde tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızın bilgisini sizlerle paylaşıyoruz.”

Belediye: Halı saha mahalle gençlerine ücretsiz verilecek
Beyoğlu Belediyesi ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Beyoğlu’ndaki diğer spor tesisleri gibi Çıksalın Spor Tesisi de hukuken Belediyemize tahsis edilmiştir.  Tesisimizi ücretsiz olarak tüm komşularımızın hizmetine açıyoruz. Semtimizin güzide kulübü Çıksalınspor Kulübü’nün yönetim odası yine tesisimizde kalsın, antrenmanları burada olsun, kulübün varlığı hep birlikte el ele muhafaza edilsin teklifimizi yaptık. Spor kulübü yönetimi halı sahayı ücretli olarak işletmekte ısrar ederken biz buna izin vermeyeceğimizi söyledik. Kaymakamlık tarafından devir işlemi gerçekleştirilmiştir. Spor tesisimizde halı saha hizmetlerimiz mahalle gençlerine ücretsiz olarak sunulacaktır.”


Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.