Cuma, Ağustos 06, 2021

Silivrispor'a şampiyon teknik adam


BAL ekiplerinden Silivrispor yeni sezonda teknik patron olarak çalıştırdığı birçok takımı şampiyon isim olan Ergun Ortakçı ile anlaşma sağladı ve yeni sezon için karşılıklı imzalar atıldı ve resmen Silivrispor’da Ergun Ortakçı dönemi de başlamış oldu.

Bu sezon misafir olarak kalmak istedikleri BAL’dan tekrar profesyonel lige çıkmak için kolları sıvayan Silivrispor’da Ergun Ortakçı dönemi başladı. Göreve gelir gelmez kolları sıvayan Silivrispor yönetimi ilk iş olarak ligi tanıyan ve başarılarını kanıtlamış teknik patron ile yola devam etmek istediklerini belirterek çalışmalarını da bu doğrultu da yaptılar. Silivrispor yönetim kurulu tecrübeli hoca ile yaptığı görüşmeler neticesinde anlaşma sağladı. Sahilde bulunan idari binada futbol şube sorumluları ile birlikte yapılan imza töreni yapıldı.

ERGÜN ORTAKÇI KİMDİR?

1959 Yılında Balıkesir'de doğan Ergun Ortakçı çalıştırdığı takımlarda yaşadığı şampiyonluklar ile tanınan bir isim. 1978 Yılında Üsküdar Sultantepe Amatör Takımından Galatasaray'a transfer oldu. Sonrasında Beykoz Takımında forma giydi. Asıl çıkışını Altay'a transfer olduğu dönem yaptı. Bakırköyspor, Düzcespor ve Üsküdar Anadolu takımlarında forma giydi. Aktif Sporculuk hayatına noktayı koyduktan sonra işin teknik adamlık boyutunda çalışmaya başlayan Ergun Ortakçı, 1993 Yılında Küçükçekmecespor ile başlayan kariyerinde Eyüpspor, Kartalspor, Kasımpaşaspor, Beylerbeyi, Beykoz 1908, Balıkesirspor, Ümraniyespor, Bayrampaşaspor, Büyükçekmece Belediyespor, Kocaelispor, Amasyaspor 1968, Gebzespor, Maltepespor, Aydınspor 1923 ve son olarak da Bölgesel Amatör Ligin Üsküdar Temsilcisi olan Çengelköyspor'da görev yapmıştı. Ergun Ortakçı, Beykoz 1908 Takımı ile Kulübün 100.Yılında yaşadığı Şampiyonluk sonrasında tarihe geçti. Ardından başarı çıtasını yükselten Ortakçı 2009-10 Sezonunda doğduğu kentin takımı olan Balıkesirspor'u 3. Ligden 2. Lige çıkardı. Ümraniyespor takımın başına geçtikten sonra ise takımı Amatör Liglerden alıp önce 3 ardından ise 2. Lige çıkardı.

Haber: Engin Akın

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.