Perşembe, Mart 04, 2021

Süper Lig'de liderdiler şimdi amatöre düşüyorlar


3. Lig 1. Grup'ta son maçında İstanbul ekibi 1877 Alemdağspor'a deplasmanda 2-1 yenilen sonuncu Manisaspor, amatör kümeye gerilemeye her geçen hafta daha da yaklaşıyor. 

Bir dönem Süper Lig'in flaş takımlarından olup son yıllarda aldığı puan silme cezaları ve transfer yasaklarıyla 1. Lig'den adeta paraşütsüz 3'. Lig'e gerileyen Manisaspor'u bu sezon yaptığı transfer hamleleri de kurtarmaya yetmedi.

Manisaspor 5 sezondur transfer yasağı yaşıyordu ancak bu sezon başında yasağı kaldırmıştı lakin transferler siyah-beyazlılara yeterli olmadı.

Ligde çıktığı 21 maçta tek galibiyet alabilen siyah-beyazlı ekip, son 9 hafta öncesi 11 puanla kurtuluş hattının 10 puan gerisinde bulunuyor. 

Manisaspor, geçen sezon da Bölgesel Amatör Lig'e düşmesine rağmen koronavirüs pandemisinin olumsuz etkileri nedeniyle küme düşmenin 1 yıllığına kaldırılması sonrası ligde kalmıştı.

Ege ekibi özellikle 2006-2007 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig'de sezona çok iyi başlamış ve ilk yarı uzun süre liderlik koltuğunda oturmuştu.


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...