Pazartesi, Mart 29, 2021

Erzincan 1968 SK, BAL gruplarına itiraz etti


Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 2. Grup’ta yer alan Erzincan 1968 SK, gruplandırmaya itiraz etti ve TFF’ye resmi yazı ile başvurdu.

Grubunda Trabzon Erdoğduspor, Erzincan Ulalarspor ve Bayburt Belediyespor ile mücadele edecek olan Erzincan 1968 SK, pandemi döneminde komşu Gümüşhane takımlarıyla aynı grupta yer almak varken, daha uzaktaki Trabzon’un bir kulübüyle aynı grupta bulunmayı adil olmadığını savundu. Kulüpten TFF’ye gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Aynı grupta Trabzon takımının olması alınan kararda birbirine yakın illerden eşleştirilmesi esasına ters düşmektedir. Öyle ki Gümüşhane, ilimize 130 km uzaklıktayken Trabzon ilinin uzaklığı 230 km olmasına rağmen Trabzon ekibi ile aynı grupta olmamız etik değildir. Kaldı ki Gümüşhane ilimizin grubunda bulunan 3 Giresun takımının Trabzon iline sadece 130 km uzaklıkta olmasına rağmen 160 km uzaklıktaki Gümüşhane ile aynı grupta olması da manidardır. Pandemi nedeni ile deplasmanlarda kalmanın olmadığı kararı alınmış fakat uzak deplasmanda kendi grubumuza verilmesi ile ilgili yanlıştan biran önce dönülmesi hususunu saygılarımla arz ederiz.”

Önceki yıllarda 3. Lig’e terfi maçlarına ve alt yapılarda Türkiye şampiyonalarına katılan Fatih Anadolu Teknik Lisesi SK’nın isminin değiştirilmesiyle iki sezon önce kurulan Erzincan 1968 SK, tarihinde ilk kez BAL’da yer alacak.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Leventspor büyük avantaj yakaladı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubu'nda Leventspor Kavacıkspor'u 2-1 yenerek BAL'a yükselme yolunda çok önemli bir avantaj...