Cumartesi, Mart 27, 2021

BAL'da Covid PCR testlerini kim yapacak? Düşmez açıkladı


TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör Kurul Başkanı, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, BAL fikstür çekiminde önemli açıklamalar yaptı.

Düşmez, BAL fikstür çekimi sırasında yaptığı açıklamada, kendilerine yönelik eleştirilerle ilgili olarak “TFF’nin her alanda futbolu oynatmaktan başka hiçbir düşüncesi olmadı. Devletimizle iş birliği halinde maçların oynanması için çalışmalarımızı yürüttük. Sorumlusu olduğum amatör futbol için de arkadaşlarımla birlikte ilk günden beri aynı fikirde idik. Salgının en yoğun olduğu dönemde dahi çalışmalarımıza devam ettik. Daima müsabakaların yapılması yönünde odaklandık. Devletimiz ile TFF Sağlık Kurulu ve Bakanlık Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. BAL’ın farklı bir işleyişi var. Amatör kurullarımızla birlikte bir program oluşturduk. 2 bin 500 civarında maç oynatarak sezonu tamamlıyorduk ancak bu sezonun yarısını kaçırmamıza rağmen TFF’nin isteği, devletimizle görüşmelerimiz sonunda kısa ve öz  program yapmayı uygun gördük. Statü onaylandı ve tüm kamuoyu ile paylaştık. Şartlar uygun olursa devam edeceğiz. 17-18 Nisan’da başlayacağımızı söyledik. Son şartları da değerlendirip kesin tarihi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Sezonu 1360 maçla tamamlamak istiyoruz
Amatör camianın sezonda 120 bin maç oynanan büyüklükte olduğunu ifade eden Düşmez, “Bizim en iyi bildiğimiz iş bu. Ümidim o rakamları artırmak. Ancak bu sezon 1. 360 gibi maçla bu ligi tamamlamak istiyoruz. Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde bu işe emek veren tüm amatör camiamızdan  yardımcı olmalarını rica  ediyorum. Kulüpleri de anlıyoruz, imkanları kolay değil ama Covid nedeniyle her alanda sıkıntı var. Bu ortamda el ele vererek, bu ligi tamamlamayı üzerimize düşen bir görev olarak düşünüyorum” ifadelerini kullandı.              

Testleri kulüp yapacak, yaka hafifleteceğiz
Kulüplerin Covid-19 PCR testlerini yapacağını ifade eden Ali Düşmez, “Bu Bilim Kurulu’nun, Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu kesin bir kuraldır.  Bunlar kulüplerin sorumluluğunda ancak biz de bu yükü hafifletmenin çalışmaları içindeyiz” dedi. 

"Sosyal medyada vakit harcamayın"
Kulüplerin sorumlu kişilerinin sosyal medyada vakit harcamalarının hizmet aksaklığına yol açacağını ifade eden Düşmez, “Bizler her zaman kulüplerimizin yanındayız. Bizlere her konuyu sorabilirsiniz. TFF bir kurum ve kurumsal olarak çalışmaktadır. O yüzden sosyal medyadaki arkası önü olmayan, gerçek dışı haberleri dikkate almayın. Resmi bildirimlerimizi sitemizden takip edin” diye konuştu.

"Bu bir devrim"
Ali Düşmez, kura çekimiyle ilgili son olarak “81 ilde bu ligin olması çok kıymetli. Maçlar oynanırken de spor ateşinin yandığı her bölge bizim için çok değerli. Amatör camia için güzel bir gün. Canlı yayınlanan kura çekimimizin çok sayıda futbolseverin izlediği bilgisini de  aldım. BAL’ın kuralarını canlı yayınlıyoruz ve bu bir devrim. TFF olarak tüm liglerde olduğu gibi amatörde de canlı yayında herkesin gözü önünde samimi bir iş yapıyoruz. Yeni sezon herkese hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...