Pazar, Mart 14, 2021

Amatör ligler ne zaman başlayacak? Amatörde transfer ne zaman?


Amatör ligler ne zaman başlayacak? Bölgesel Amatör Lig ne zaman başlayacak? Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı bu. 

Bilindiği gibi tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle amatör kümeler de yarım kalmıştı. Sadece Türkiye’de değil hemen hemen tüm dünyada amatör maçlara ara verildi ve uzun süre oynatılmadı. Elbette birkaç istisna vardı: Örneğin İsveç pandeminin en ağır dönemlerinde bile alt yapı maçlarını oynattı.

Türkiye’de amatör futbolun en üst ligi Bölgesel Amatör Lig. Onu sırasıyla Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig ve 2. Amatör Lig izliyor. Elbette bir de alt yapı ligleri var. 

İngiltere, Almanya, İtalya gibi liglerde ağustos ayında amatör ligler başladı. Türkiye’de ise TFF Amatör İşler Kurulu, İstanbul’da TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez’in başkanlığında 13 Eylül’de toplansa da bir karar çıkmadı.

Tarihler 15 Ocak’ı gösterdiğinde 2020-2021 sezonunda amatör futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans işlem bedelleri, amatör liglerde yaş ve kategorilerin yer aldığı uygulama esasları kitabı yayımlandı.

TFF 26 Şubat’ta yaptığı toplantıda, 2020-2021 sezonunda büyüklerde sadece Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmasına karar verdi. Buna göre Bölgesel Amatör Lig 17 Nisan 2021’de başlayacak.

- Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak aynı il veya birbirine yakın il takımlarının aynı gruplarda yer alması esasına dayalı belirlenecek gruplandırma sistemi ile grup müsabakaları ve bölge birinciliği müsabakaları yaklaşık 15 haftalık bir sürede tamamlanacak.

- Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak olup, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak.

- Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

2020-21 sezonunda Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig, 2. Amatör Lig hiçbir ilde oynatılmayacak.

Kontenjan bilgisi şöyle:

- Her takım maç kadrosunda 1990 ve öncesi doğumlu maksimum 5 futbolcu oynatacak.

- 18 kişilik kadroda 1998 ve daha sonra doğumlu minimum 5 oyuncu bulundurulmak zorunda.

- 2006 ve sonrası doğanlar büyükler kategorisinde forma giyemeyecek.

Transfer tarihleri

Ulusal transfer: 15 Şubat 2021 başlangıç

Uluslar arası transfer: 15 Şubat-12 Mart 2021

Alt yapılar oynatılacak

Covid-19 salgını nedeniyle, 2020-2021 sezonunda gençler kategorisinde, kategori sayısının bu sezona mahsus olmak üzere azaltılmasına karar verildi. 2020-2021 sezonunda gençler kategorilerinde U18, U16, U14 veU12 kategorileri başlama tarihleri TFF’ce duyurulduktan sonra katılımlar alınıp oynatılacak.

AMATÖR KİTAPÇIĞI ÖZETLEDİK. OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...