Cuma, Mart 19, 2021

60 milyon TL'lik stat Süper Amatör Lig takımının oldu


İzmir'in merkeze 100 kilometre uzaklıktaki Tire'ye 60 milyon TL maliyetle yaptırılan UEFA standartlarındaki yeni stat, yalnız 1 yıl kullanıldıktan sonra atıl kaldı. 

Kapılarını açtığı 2018 yılında kentin en modern ve en donanımlı stadı olan 15 bin taraftar kapasiteli tesiste 2 yıldır hiç profesyonel lig maçı oynanmadı.

84 bin nüfuslu Tire'de dönemin belediyesi tarafından 4 Eylül 2015'te temeli atılan stat, 15 Nisan 2018'de kapılarını açtı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı'nda, 3. Lig ekili Tire 1922 SK'nın oynaması öngörülüyordu. Ancak bu kulüp, stadı yalnızca 1 sezon kullandıktan sonra ismini Buca 1928 SK olarak değiştirerek Buca ilçesine taşındı.

Tire Belediyespor oynuyor
Böylece stat, İzmir 1. Amatör Lig'de yer alan Tire Belediyespor'a kaldı. Geçen sezon bu statta maçlarını oynayan sarı kırmızılı kulüp Süper Amatör Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Pandemi nedeniyle bu sezon yerel amatör ligler oynanmadığı için de stat atıl kaldı. Eğer gelecek sezon amatör ligler devam ederse, Tire Belediyespor en pahalı stada sahip Süper Amatör Lig takımı olacak.

Son 1 yıldır hiç maç oynanmayan stadın bakımı Tire Belediyesi çalışanları tarafından aksatılmadan sürdürülüyor.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.