Salı, Şubat 16, 2021

Bölgesel Amatör Lig ne zaman başlayacak?


Futbol dünyasında şu sıralar en çok merak edilen konulardan biri de şu soru: Bölgesel Amatör Lig ne zaman başlayacak? Yahut yaygın bilinen ismiyle BAL Ligi ne zaman start alacak?

Bilindiği gibi pandeminin başlamasıyla birlikte TFF, Bölgesel Amatör Lig’i de yarım bırakmıştı. Bu ligde küme düşme kaldırılırken, grup liderliği doğrudan 3. Lig’e çıkarılmıştı. Ayrıca daha sonra itirazlar sonrası bazı grup ikincileri, üçüncüleri hatta dördüncüleri profesyonel lige alınmıştı. 

Futbolcular protesto etmişti
2020-2021 sezonunu profesyonel liglerde start alırken, TFF amatör ligler hakkında bir bildiride bulunmamıştı. Her ne kadar ‘amatör’ olarak geçse de uygulamada profesyonel bir lig olan ve gerek futbolcuların gerek teknik adamların hayatlarını futboldan kazandığı Bölgesel Amatör Lig’in unsurları da bu belirsizliğe isyan etmişti. Öyle ki 14 Eylül 2020’de İstinye’deki Orhan Saka Amatörler Evi’nin önünde toplanan 70 kadar BAL futbolcusu, liglerinin başlatılmamasını protesto etti. Futbolcular, alkışlarla Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) protesto ederek seslerini duyurmaya çalıştı. Müsabakaların en kısa sürede oynanmaya başlamasını isteyen oyuncular, TFF’ye tepki olarak formalarını ve kramponlarını Orhan Saka Amatörler Evi’nin önüne bıraktı.

Erdoğan'la görüşüldü
Futbolcular ayrıca Riva’daki TFF tesislerinde de protestoda bulurken ocak ayında Ankara’daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuşan futbolcular, 10 aydır maçların oynanmadığını söyledi. Erdoğan bu durumun sadece Ankara için mi geçerli olduğunu, diğer yerlerde olup olmadığını sordu. Sporcular ise “Biz Türkiye genelinden geldik. Ardahan’dan Edirne... Şu anda bütün futbolcu kardeşlerimiz, size sesimizi duyurmak için dualarla geldik, çok şükür sesimizi duyurduk” diye cevap verdi.

15 Şubat'ta transfer başladı
TFF daha sonra Amatör Futbol Ligleri’nde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı’nı yayınladı ve transferin 15 Şubat’ta başlayacağını duyurdu. TFF Amatör İşler Başkanlığı’ndan il temsilciliklerine gönderilen yazıya göre, şimdilik sadece 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’ e katılması kesinleşen 263 kulübün BAL’da oynama yaşı uygunluğu olan 2005 ve daha büyük doğumlu futbolcularının filiz lisans, vize ve transfer işlemleri yapılacak. 

TFF'ye yakın kaynaklar diyor ki
BAL’ın ne zaman başlayacağı kesin olarak açıklanmış değil ancak TFF’ye yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre Mart’ın 3. haftasında veya nisanın ilk haftasında başlatılması planlanıyor. Süper Amatör, 1. Amatör  ve 2 . Amatör ligler içinse şu anda hiçbir gelişme yok.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.