Salı, Kasım 24, 2020

'Tayyip Erdoğan'ı transfer etmek istedik, olmadı'


Gençlik döneminde futbolculuk yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anadolu Bankası Spor Kulübü'nün kapısından döndüğü ortaya çıktı.

1989'da Emlakbank'ın bünyesine giren Anadolu Bankası'nın 1979'da gayri federe olarak kurduğu futbol takımının genel kaptanı Mehmet Ali Kılıç, o dönem İstanbul'da şampiyon olan İETT takımından birçok ismi transfer ettiklerini, Recep Tayyip Erdoğan'ı da istediklerini ancak bu transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Kılıç şu ifadeleri kullandı: Genel müdürlüğün onayıyla bir gayri federe kulüp kurmak için çalışmalara başladık. İETT Kulübü vardı o zamanlar, 1978-79’da kendi gruplarında şampiyon olmuşlardı. O dönemin en iyi takımlarından biriydi. Teknik direktörleri Mehmet Ali Gürses’i aldık, takımdan da 5 oyuncu transfer ettik. Futbolculara o dönem bankada iş de veriyorduk. Takım haftada 2 gün gündüz, 2 gün de akşam idman yapardı. İşlerini de ona göre ayarlardık. Dışarıdan gelen de vardı ancak çoğunluk banka çalışanı durumundaydı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da o dönem İETT forması giyiyordu. Transfer için bire bir kendisiyle görüştüm. Kendileri bana İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu’nda okuduğunu ancak yarım gün gelebileceğini, tam gün çalışamayacağını iletince transfer gerçekleşmedi.”

Anadolu Bankası Spor Kulübü 1989'da ismini Emlakbankspor olarak değiştirip federe oldu.

Recep Tayyip Erdoğan hangi kulüplerde forma giydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, futbola çok küçük yaşta Erokspor'da başlamış 1969 yılında 15 yaşındayken Camialtıspor'a geçmiş ardından İETT'ye transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı ekiple İstanbul şampiyonluğu yaşayan Erdoğan 12 Eylül 1980 sonrası İ.E.T.T'den ayrılmak zorunda kalmış, 16 senelik futbol hayatını noktalamıştı.

F.Bahçe'den teklif almıştı

Erdoğan, bir uçak seyahatinde kendisine Kaloperoviç döneminde (1976-78) Fenerbahçe'den teklif geldiğini, ama babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemediğini anlatmıştı.

Haber: Efkan Bucak

EMLAKBANKSPOR'UN ÖYKÜSÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1 yorum:

Mert Korkmaz dedi ki...

Keşke Fenerbahçe'ye kadar yükselip, çok çok başarılı bir futbolcu olsaymış.
Hatta Barcelona'ya Real Madrid'e kadar gidebilseymiş...

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.