Cumartesi, Kasım 21, 2020

'Profesyonellerin durumu iyi' dediler sadece amatörlere yardım ettiler


İngiltere Hükümeti, taraftar gelirlerinden mahrum kalan sporlara destek amacıyla 11 spor dalına toplam 300 milyon sterlinlik destek paketini açıkladı.

İngiltere’de geçtiğimiz ekim ayında ulusal piyangodan bölgesel seviyedeki amatör ve yarı amatör kulüplere toplam 10 milyon Sterlin (105 milyon TL) yardım yapma kararı almıştı. Yeni karar gereği, İngiltere’nin Bölgesel Amatör Lig’i diyebileceğimiz ilk iki seviyedeki liglere 11 milyon Sterlin, onların altındaki dört amatör seviyeye ise toplam 14 milyon Sterlin verilecek. Böylece kulüplerin aralık-mart dönemini en az zararla kapatması hedefleniyor. Ödenen bu paraların borç olarak verildiği belirtilirten geri ödeme şartları ile ilgili bilgi verilmedi. Kadın futboluna ise 3 milyon Sterlin ayrıldı.

Hükümet, finansal olarak yeterli güce sahip oldukları gerekçesiyle Premier Lig, Championship, 1 ve 2. liglere herhangi bir yardımda bulunmayacağını duyurdu.

Hükümet en büyük yardımı, 135 milyon ile ragbiye yaparken, at yarışları 40 milyon alacak. Motor sporları pistleri, çim tenisi, netbol, basketbol, buz hokeyi, badminton ve tazı yarışları toplam 11 milyon alacak.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.