Pazar, Kasım 29, 2020

Hocam ya o ya ben: Hakan Ünsal'ın amatör küme günleri


 G.Saray ve Milli Takım’ın unutulmaz sol beki Hakan Ünsal kariyerine sol açık olarak başlamış ancak daha sonra sol bekliğe geçmiştir. Emlakbankspor’da sol bek olan Hakan Ünsal’ın hikayesini o dönemin kahramanlarından dinleyelim:

İstanbul’da 1989 yılında kurulan Emlakbankspor 1991-92 sezonuna oldukça iddialı girer. Takımın başına, o dönem hakemlik de yapan, şimdilerde Kartal Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve İASKF Yönetim Kurulu Üyesi olan Osman Ünal getirilir. O sezon başında kadroya katılan çok önemli bir isim vardır: Galatasaray ve Milli Takım’ın önemli ismi Hakan Ünsal.... 

Ayancık'ta genç bir yıldız
Bir önceki sezon memleketi Sinop’ta Ayancıkspor forması giyen Ünsal’ı, kendisi de Ayancıklı olan Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Ali Kılıç keşfeder: “Ayancık’ta bir genç takım maçı izliyordum. Hakan zaten kendini hemen belli ediyordu. Tribünde sordum ‘Bu kim’ diye.. ‘Rahmetli Necati’nin oğlu’ dediler, tanıdım. Zaten Necati Ağabey bizim de hocalığımızı yapmıştı zamanında. Maç sonrası Hakan’la görüştüm, planlarının ne olduğunu sordum. ‘Lise sondayım, üniversiteye gideceğim’ dedi. Ben de kendisine Emlakbank’ta futbolcu olması için teklifte bulundum. ‘Sana iş veririz, yer veririz’ dedim, aldım İstanbul’a götürdüm.”



Hakan Ünsal’ı sol bek yapan hoca: Osman Ünal

Kılıç sonrasında bu genç yeteneği Osman Ünal’ın yetenekli ellerine teslim eder. Lakin 1991-92 sezonu ne Hakan Ünsal ne de Emlakbank için parlak başlamaz. O dönem sol açık olan Hakan bir türlü istenen performansı gösteremez. Teknik direktör Osman Ünal o günleri şöyle aktarmakta:

“Hakan bize geldiğinde sol açıktı. Lakin bek oynasa daha fazla katkı sağlayacağını gördüm zira önü açıkken dar alanda oyuncu geçebilecek bir kabiliyeti yoktu. Hiç unutmam ileri uçta eski Ankaragücü forveti Bülent Izgış vardı. Bülent sanırım o dönem 35’li yaşlarda... Hakan gidiyor geliyor orta yapıyor ama bir türlü isabet olmuyordu. Sonunda Bülent bir maçta bana döndü ‘Hocam Allah’ını seversen oynatma şunu. Bekliyoruz orta yapacak da bir kafa vuracağız. Ya Hakan’ı oynat ya da beni’ diyerek çıkışmıştı... Selimiye Stadı’da o dönemin sert ekiplerinden Otomarsanspor ile maçımız vardı. Hakan’ı ilk kez o maçta sol bek oynattım. O maçı 4-0 kazandık. Otomarsan maçı hem kulüp hem de Hakan için patlama noktasıydı. Asist de yapmıştı, santraya yakın bir bölgeden gol de atmıştı.”

İki kulüp beğenmedi
Sezon sonunda Hakan Ünsal ve kaleci Mustafa takımdan ayrılarak profesyonel olurlar. Hakan Ünsal’ın profesyonel oluş hikayesi de ilginçtir. Mehmet Ali Kılıç’tan dinleyelim: 

“Hakan bizde 2 sezon oynamış kendisini de epey geliştirmişti. Artık profesyonel olmalıydı... Önce Boluspor’a gönderdim, 15 gün oynadı ama o dönemki hoca beğenmedi. Sonra Manisaspor’a gitti orada da beğenilmedi. O dönem Fatih Terim Ümit Milli Takım teknik direktörüyen kulüplere bildiride bulunmuştu ‘yetenekli oyuncularınızı getirin’ diye. Hakan’la kaleci Mustafa’yı Beylerbeyi’ndeki seçmelere götürdük ancak mahşeri bir kalabalık vardı. Sonra özel görüşmelerle yeni bir seçme ayarlandı, 45-50 kişilik yeni bir seçmeye girdi. Hakan ve Mustafa seçildiler. Hakan daha sonra Kardemir Karabükspor’a gitti.”

Yazı: Efkan Bucak

Emlakbankspor ile ilgili yazının tamamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.