Cuma, Kasım 20, 2020

Çok yetenekli olmasına rağmen üst liglere bir türlü çıkamayan gencin hikayesi


Bir Sözlük yazarı, Türkiye'den düzenli olarak dünya starı futbolcu çıkmamasına dair kendi kuzeninin hikayesini paylaşmış. İlginç bulduğumuz bu hikayeyi aktarıyoruz...


"Bir kuzenim var, sadece türkiye değil dünya çapında bir oyuncu olabilecek yetenekteydi. İzleyen herkesin ağzını açıkta bırakan komple bir futbolcuydu. Defansta adam geçirmez, hücumda gol asist rekoru kırardı.

Hatay'da amatör liglerde 15 yaşında forma giymeye başlayıp büyüklerin arasında Atiba'nın pozisyonunda oynarken 28 gol attığı sezon, full stoper oynadığında sadece 19 gol yiyerek takımını BAL'a çıkarma gibi istatistikleri mevcuttu. Takım ne zaman sıkışırsa hocası forvete yollar, 3-4 gol sallar maçı alırdı.

'160 bin TL getir, kadroya alalım'
Sonra ne oldu? 18 yaşına gelince bölgede tüm takımlar peşine düştüler. O da memleketin en büyük takımı olan İskenderun Demir Çelikspor'a gitti 18'inde 5 yıllık sözleşme imzalayarak. Sağlam adımlarla ilerlemek isterken ilk antremanda antreman sahasından kovuldu. İki gün sonra kulüpten arayıp '160 bin TL getirirsen kadroya alırız' dediler. Tabii getiremedi.

Talipler de 'parayı getir oynatalım' dedi
İki sene sonra 20 yaşında Adanaspor kendisini istedi, kulüp 310 bin TL talep etti. Adanaspor vazgeçti. Üç sene sonra Bucaspor istedi kulüp bu defa 450 bin TL istedi Bucaspor vazgeçti. 23 yaşına kadar Demir Çelik'te boş kalan kuzenime pek çok defa talip çıktı fakat futbolda kendini kanıtlamamış isen saf yeteneğin varsa seni takıma almak için senden para istiyorlar bunu anladık. Transfer etmek isteyen tüm kulüpler '(Bonservis için) İstenen parayı verin gelin oynatalım' dediler. Böyle bir zihniyet olabilir mi?

Ünlü futbolcu da para talep etti
O dönem ünlü eski futbolcular şehir şehir gezerek halı saha turnuvası yapıp oyuncu keşfediyorlardı güya. İskenderun seçmelerini kuzenim kazandı ve sık sık TV'lere çıkan ünlü eski futbolcu Türkiye seçmelerine götürmek için 100 bin TL para istedi. Tabii veremedik ve yerine başkası gitti.

23 yaşında bu kuzenim son bir şans için İzmir'e gitti. Bucaspor kulübü 'Gel 1 sene alt takımımızla amatör ligde idmana çık oyna beğenirsek neden olmasın' dedi. Kuzenim xxxx Gençlikspor ile idmanlara başladı, üçüncü idmandan sonra bir otelin spasından 3 bin TL maaş ile iş teklifi aldı ve 'Yaşım artık geçiyor daha fazla bekleyemem para kazanmam lazım' diyerek spa'da işe başladı. Futbol kariyeri böylece sonlandı.

Bu ülkede neden forvet çıkmadığını ya da neden iyi takımlarımız olmadığını kuzenimin özelinde anlatmak istedim sizlere. 

Kaynak: Ekşi Sözlük - fiyakays

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.