Pazar, Ekim 04, 2020

Bir amatör kulüp daha tesisini kaybediyor


Başta İstanbul olmak üzerinde Türkiye’nin birçok yerinde amatör kulüpler çeşitli nedenlerde tesislerinden tahliye ediliyor. Son olarak Okmeydanı Fetihspor için tahliye kararı çıktı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren kulübe 20 Temmuz’da tebligat gelmiş ve tesisi boşaltması istenmişti. Kulüp bunun üzerine hemen mahkemeye başvurarak yürütmenin durdurulmasını istemişti. Lakin Beyoğlu Kaymakamlığı 2 Ekim’de Fetihspor’a gönderdiği yazıda İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin, 23.09.2020 tarihinde yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiğini iletti. Yazıda Fetihspor’dan 5 Ekim Pazartesi saat 10.00’a kadar mülkün anahtarını, mülk sahibi olan Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na teslimini istedi.

Protesto yapılacak

Karara tepki gösteren kulüp anahtarı teslim etmediği için 5 Ekim saat 10.00’da Beyoğlu Belediyesi ekipleri tahliye için sahaya gidecek. Fetihspor camiası da olayı protesto için aynı saatte sahada olacak. Hem kulüp yönetimi hem de İASKF Onur Kurulu Üyesi Kemal Bektaş, amatör camiayı saat 9.00'da Fetihspor’a desteğe çağırdı.

Sorunun kaynağı nedir?

Saha ve tesisin bulunduğu alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aitti. Kulüp, şimdiye dek Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne her yıl düzenli olarak kira öderken, burada yaklaşık 10 milyon TL'lik yatırımla tesis kurdu. 2016’da arazi Vakıflar’dan hazineye geçerken, yeni mülk sahibi hazinenin mülkü kulübe kiralamama kararı alması nedeniyle olaylar bu noktaya geldi.

Belediye ne diyor?

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız geçtiğimiz haftalarda kulüplerle yaptığı bir toplantıda sahanın bakanlık veya belediyeye bağlı işletilmeye devam edilmesi ve Fetihspor’a da bir oda verilmesi gibi bir çözüm olacağına işaret ederek “İlçemizde 16 futbol kulübü, 5 sahamız var. Biz tüm kulüplerin bu 5 sahadan dönüşümlü şekilde istifade etmelerini istiyoruz. Fetihspor Sahası’nı da aynı şekilde milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz amacımız Fetihspor’u oradan çıkarmak değil. Yine isimleriyle orada kalsınlar, odaları olsun, başkanları için yer olsun. Diğer kulüplere de aynı modeli uygulayacağız” demişti.

Fetihspor ne diyor?

Yeşil-Beyazlılar, tesislerinin şimdiye kadar her zaman bölge gençliğine açık olduğunu, halkın sabahları yürüyüş yapabildiğini, ilçede birçok kulübün halı saha seviyesinde olsa ada çalışmalarını yapacağı ve gelir elde edebileceği tesisi olduğunu, antrenman veya maç için ilçe kulüplerinden kendilerine şimdiye dek talep gelmediğini dile getiriyor. Kulüp eskiden olduğu gibi kirasını ödeyerek tesislerinde faaliyetlerini sürdürmek istiyor.

Haber: Efkan Bucak

1 yorum:

adalet0034 dedi ki...

ŞİMDİ DURUMUN BAŞKA BİR ÖZETİ DAHA VAR BURASI FETİH SPORA AİT DEĞİL FETİHSPORA TAHSİS EDİLEN ANTREMAN YAPILACAK SAHALARDA MEVCUT BENCE OLAYI DRAMATİZE ETMEYE GEREK YOK
TOPHANE TAYFUN BEYOĞLU YENİÇARŞI VE CEVİZLİYE AİT OLAN TESİSTE PARK OLDU HALİÇ KÖPRÜSÜNÜN ALTI BUNLAR OLMAK ZORUNDA TESİSLEŞMEYİ KENDİ NE AİT MÜLK VARSSA YAPARSIN SONUÇTA KİRACISIN ŞUNUDA UNUTMAYIN DEVLET ASLA KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİ ETMEZDE

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...