Perşembe, Ekim 29, 2020

Ada'da 27 galibiyet yetmezken, İstanbul'da 3 galibiyetli 1. Amatör'e çıktı


TFF İstanbul 2. Amatör Lig tertip komitesinin her grupta beşinciler ve varsa beşinciyle aynı puana sahip altıncıları terfi ettirmesiyle ilginç bir tablo ortaya çıktı.

Bilindiği gibi ligler pandemi nedeniyle yarım kalmış, TFF İstanbul 2. Amatör Lig Tertip Komitesi, normalda ilk 2'lerin terfi etmesi gerekirken, iddiaları olduğu gerekçesiyle her gruptan ilk 4'ü 1. Amatör'e terfi ettirmişti. Bu kararın üzerinden haftalar sonra beşinciler ve altıncılar terfi etti.

Böylece toplam 95 takım 1. Amatör Lig'e çıktı. İstanbul 2. Amatör Lig'e geçen sezon 179 takımın girdiği göz önüne alındığında, lige giren takımların yarıdan fazlasının üst lige alındığı görüldü.

Hatta sadece 3 maç kazanan takımların bile terfi ettiği görüldü.

İngiltere'de garantileyen takım alınmadı
Dünya genelinde ise amatör ligler ya geçersiz sayıldı ya da o anki tabloya göre sıralama yapıldı. Örneğin İngiltere'de amatör Jersey Bulls takımı 27 maçının tamamını kazanıp bir üst lige matematiksel olarak garantilese de İngiltere Futbol Federasyonu'nun sezonu geçersiz sayması nedeniyle terfi edememişti.

Geçen bezon 158 takımla oynanan İstanbul 1. Amatör Lig'de gelecek sezon yaklaşık 220 takım yer alacak. Bu da maçlar en az 22 grup demek.

İstanbul'da bir ilk olabilir

2. Amatör Lig ise yaklaşık 100 takımla oynanacak.

Eğer 2. Amatör'e yeni takımlar eklenmezse, bu sezon düşmenin kaldırıldığı Süper Amatör Lig ise yaklaşık 110 takımla oynanacak. Yani İstanbul'da ilk kez Süper Amatör'de takım sayısı 2. Amatör'ü geçecek.

Oysa ki İstanbul Süper Amatör Lig 2004-2005 sezonunda 4 grupta toplam 47 takımla başlamıştı. Gelinen noktada Süper Amatör'de takım sayısı, 2. Amatör'ü geçmiş durumda.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...