Pazartesi, Ekim 26, 2020

10 milyon Sterlinlik yardım amatörleri memnun etmedi!


İngiltere hükümeti, maçlarını seyircisiz oynayacak olan Ulusal Lig takımlarına (İngiltere’nin bölgesel amatör ligi diyebiliriz) toplam 10 milyon Sterlin (105 milyon TL) yardım kararı aldı ancak paranın dağıtımı kulüpleri memnun etmedi.

Hükümet, pandemi döneminde maçlarını kapalı kapılar arkasında oynamak zorun kalacak olan 5. seviye (Ulusal Lig) ve 6. seviyede (Kuzey Ulusal, Güney Ulusal) yer alan toplam 67 takımı, Ulusal Piyango aracılığıyla 10 milyon Sterlin dağıtacağını açıkladı. Para, ekim, kasım, aralık aylarında üç taksit olarak kulüplere ödenecek. Kulüpler bulundukları lig ve geçen sezonki ortalama seyirci sayısına göre para alacak.

Yardım genel olarak memnuniyetle karşılansa da kulüplere dağıtılacak rakamlar açıklandığında adeta kıyamet koptu ve birçok kulüp dağıtıma itiraz etti.

Beş kulübe 285 bin
Ulusal Lig’in en büyük kulüpleri Chesterfield, Hartlepool, Notts County, Stockport, Torquay, Wrexham ve Yeovil ayda 95,000 bin sterlin alırken diğerleri 84 bin alacak. Kuzey ve Güney Ulusal’da Chester, Dulwich Hamlet, Hereford, Maidstone ve York’a 36’şar, diğerlerine 30’ar bin Sterlin ödenecek.

700 taraftarlı kulüp ihya oldu
İtirazlara gelince... Örneğin ulusal ligde ortalama 700 taraftara oynayan Boreham Wood’a 252 bin Sterlin ödenirken bir alt ligde yer alan ve ortalama 2700 kişiye oynayan York City’ye 108 bin verilecek. Haliyle, yarım kalan geçen sezonun ardından maç başına puana bakılarak bir üst ligi kıl payı kaçıran York takımı isyanlarda...

Üstte bahsettiğimiz Boreham Wood’la aynı ligde ortalama 5200 taraftara oynayan Notts County ise “Biz onların seyirci ortalamasını 5’e katlamışken aradaki fark sadece 11 bin Sterlin olmamalı” mealinde bir açıklama yayımladı.

Haber: Efkan Bucak

1 yorum:

şahin emre dedi ki...

Efkan bey sizlerin haberi olabilir. İstanbul'da veya herhangi bir yerde size satılık klüp haberi geliyor mu?

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.