Perşembe, Ekim 24, 2019

Yeni Ortabayırspor ligden çekildi


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Yeni Ortabayırspor, bir futbolcusunun maçta hakem darp etmesi üzerine yönetim kararıyla ligden çekildi.



19 Ekim 2019 Cumartesi Günü Avcılar Atatürk Stadı'nda oynanan Mustafakemalpaşaspor-Yeni Ortabayırspor maçı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam eden maçın son dakikasında patlak veren olayda Yeni Ortabayırspor'dan bir futbolcu hakem Emre Çiğdem'i darp etmiş, Kağıthane ekibinden 3 futbolcu kırmızı kart görmüş, karşılaşma tatil edilmişti. Bu olaydan sonra toplanan Yeni Ortabayırspor Kulübü Yönetim Kurulu, A takımını ligden çekmeye karar verdi.

Yapılan yazılı açıklamada "Mustafakemalpaşaspor-Yeni Ortabayırspor müsabakası sırasında kulübümüzün değerlerine ve geleneklerine aykırı şekilde bir sporcumuz, Türk futbolunun şerefli bir temsilcisi olan orta hakemimizi darp etmiştir. Formamızı ve armamızı taşıyan bir sporcunun bizleri küçük düşürücü bu davranışından sonra toplanan yönetim kurulumuz, katiyetle tasdik edilmeyecek bu elim eylem sonucu 1. Amatör Lig'de yer alan A takımımızı ligden çekme kararı almıştır. Tarihi büyük başarılarla dolu olmasa da şerefli ve onurlu duruşu ile ayakta kalmış kulübümüz 'Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim' anlayışı ile büyümüş bir toplumun fertleri olan bizler bu tep olaylara müsamaha göstermemeli ve de sorumluluk alarak gereğini yapmalıydık. TFF ve hakem camiasından çok özür diler, tekrar etmemesi için daha fazla özenli davranacağımızı bildirmek isteriz" denildi.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.