Pazar, Haziran 30, 2019

Bağcılar Akınspor küllerinden doğuyor


Bağcılar'da bir dönemin efsane takımı Akınspor, küllerinden adeta yeniden doğuyor. 



Bağcılar Fatih Mahallesi’nde 1982 yılında kurulan Akınspor, özellikle 1980’lerin sonlarında ve 1990’lı yılların başında fırtına gibi eserek bir mahalle takımı olmasına rağmen birçok amatör ve hatta 3. lig takımlarına karşı başarılı sonuçlar alarak büyük işlere imza atmıştı. 

90’lardaki amatörleşme çabaları maddi imkansızlıklar nedeniyle başarısızlığa uğrayan Akınspor yeniden küllerinden doğuyor adeta.

Alt yapıda da mücadele edecek
Eski yönetici ve futbolcularının öncülüğünde Bağcılar’daki Fatih, Göztepe ve Demirkapı mahallelerindeki gençleri spora ve güzel ahlaka yönlendirmek adına çalışmalarına başladı. Takımın eski yöneticilerinden Celal Porsuk ve Recep Eren, bir efsaneyi yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, “Bir ara kabuğuna çekilen bu köklü spor kulübünü eski özlenen günlerine döndürmek için kollar sıvadık. Futbolu seven, ahlaklı ve başarıya odaklanmış bir nesil için çalışmalarımıza başladık.  A takımın yanı sıra, U19 ve U13 takımlarıyla da akademi liglerinde boy göstermeyi hedefliyoruz.  

Özellikle 80’li ve 90’li yıllarda ses getiren sonuçlar alan, yetiştirdiği oyuncularla birçok amatör ve profesyonel takımların dikkat çeken bir kulüp olduk. O eski ruhu yeniden filizlendirmek adına eski yönetici ve eski futbcolcularımız taşın altına elini koyarak yeni bir oluşumun temelini atıyoruz. Akınspor geçmişte başarılarıyla adından çok söz ettirmiştir... Şimdi ise, eski günlerine dönmek ve sportif başarılarını bir adım daha ileriye taşıma arzusundayız. Gençlerimize spor yaptırmanın yanı sıra güzel ahlak ve erdemli bir insan olmayı anlatıyor,  inanarak ve çok çalışarak istedikleri her hedefe ulaşabileceklerini aşılıyoruz. Gençlerimizi hayata daha hazır hale getirmek için birçok projemiz var.  Gençlerimize tecrübelerini aktaran yönetim ve bir teknik heyetimiz var. Şimdilik bir avuç Akınspor sevdalısı, kulübü yaşatmak için olağanüstü mücadeleler veriyoruz ve eminizki her geçen gün daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştular.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Akınspor'a her türlü desteği vereceğini söyledi.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Akın spor camiası olarak çıktığımız bu yolda erdemli ahlaklı birbirine karşı saygıyla davranan yeni bir gençlik yeni bir nesil oluşumunda desteklerini veren tüm halkımız adına teşekürler akınspor camiası

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.