Perşembe, Mayıs 30, 2019

Sapanbağları'nda hasret sadece 2 sezon sürdü


İstanbul 2. Amatör Lig'in en zorlu gruplarından olan 16. Grup'ta yer alan Sapanbağlarıspor ikinci olarak bir üst lige çıktı. Pendik ekibinin iki sezonluk hasreti sona ermiş oldu.


2016-17 sezonunda 1. Amatör'der düşen Sapanbağlarıspor, geçen sezon 2. Amatör'de grubunu dördüncü bitirmişti. Bu sezon devre arasında özellikle Bostancıspor, Çavuşoğluspor, Heybeliadaspor gibi ekiplerden önemli takviyeler yapan kırmızı siyahlı ekip tecrübeli teknik adam Atilla Tenzil Belentepe yönetiminde sezona 5'te 5 yaparak başladı. Ancak sonraki 5 haftalık süreçte Hekimbaşıspor, Pendik Doğanspor ve FK 1864 karşısında alınan yenilgiler takımı zirvenin uzağına attı. 10-0'lık Yoncaspor galibiyetiyle yeniden şaha kalkan Pendik ekibi, son 6 maçını kazanarak ligi lider Hekimbaşıspor'un ardından ikinci tamamladı. Bu 6 maçlık seri içinde en anlamlı ve kritik galibiyet ise Hekimbaşıspor karşısında alınan oldu: 82. dakikada 4-2 geriye düşen Sapanbağlarıspor, 86, 90 ve 90+1'de attığı gollerle güçlü rakibini devirdi.

Sapanbağlarıspor alt yapısından yetişen 1999 doğumlu Hazar Elmas 19 golle grubun gol kralı olurken Marmara Karayolları'ndan transfer edilen Abdulvahap Doğan 18 gol kaydetti.

Pendik'in en batısında Kartal sınırındaki Sapanbağları Mahallesi'nin kırmızı siyahlı kulübü (Ki maçlarını genelde Kartal'da oynuyorlar) bu sezon Kadın takımıyla da başarılı oldu ve 3. Lig'de grubunu geçip 2. Lig için eleme oynadı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.