Salı, Mayıs 28, 2019

1. Amatör Lig'e Barış geliyor!


İstanbul 2. Amatör Lig 8. Grup’ta son hafta final niteliğindeki maçta Altınokspor’u 5-1 yenen İstanbul Barışspor tarihinde ilk kez 1. Amatör Lig’e yükseldi.


Haftaya 38 puanla giren Barışspor ile 36 puanlı Altınokspor’un Bakırköy Belediye Stadı’ndaki mücadelesinde ev sahibinin gollerini 15’te Samet Şahinler, 28 ve 34’te Kerem Can Saral, 50’de yine Samet Şahinler ve 75’te Eren Ergün atarken konuk Fatih temsilcisinin tek sayısını 80’de Göker Pelister kaydetti. Takımın tecrübeli ismi Talat Bekaroğlu 14 golle sezonun en skorer ismi oldu. Tolga Biber’in talebeleri maç sonu büyük sevinç yaşadı.

Üçüncü denemede çıktılar
Muharrem Ersin Yüksel tarafından 2013 yılında Bakırköy ilçesinde kurulan Barışspor, A takım seviyesinde ilk kez 2014-15 sezonunda liglere girdi ve grup ikincisi Yavuz Sultan Selimspor’un sadece 1 puan gerisinde kalarak 1. Amatör Lig’in kapısından döndü. Bir sonraki sezon lig ortasında çekilen Bakırköy ekibi, sonraki iki sezon A takım çıkarmadı. Bu sezon başında teknik direktör Tolga Biber yönetiminde genç ve tecrübeli isimlerden iddialı bir kadro kuran Bakırköy ekibi isimleri Yeşilköyspor ile özdeşleşen, son olarak Yücespor’da oynayan İsmail Baytekin ve Talat Bekaroğlu ile yine Yücespor’dan Uğur Şahin’i kadrosuna kattı. Bu üç isim dışında kadronun tamamı 1990 ve sonrası doğumlu isimlerden oluştu. Yücespor ve Küçükçekmece İdman Yurdu gibi iddialı ekiplerden alınan isimlere Barışspor’da yetişen yetenekli isimler de eklenirken kulüp 18 maçta 41 puanla ikincilik kürsüsünde yer aldı.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.