Perşembe, Mart 14, 2019

Valide Tayfunspor'da 10 yıllık hasret bitti

İstanbul 1. Amatör Lig 16. Grup’ta sezonu ikinci tamamladıktan sonra play-off’ta Gülensuspor’a mağlup ederek Süper Amatör Lig’e çıkan Valide Tayfunspor 10 yıllık hasretini sona erdirdi. Kulüp Başkanı Mustafa Gürlü, şampiyonluk öyküsünü şöyle dile getirdi:


Kulübümüz, 1995 yılında Üsküdar’ın güzide mahallesi Valide Atik’te, Valide Tayfunspor ismiyle kurulmuş ve ilk sezonunda A genç takımla mahalleye hizmet vermeye başladı. 1995’ten 2019’a kadar yönetim kurullarında bulunan arkadaşlarım yılmadan usanmadan amatör kümenin zorluklarına rağmen maddi ve manevi destekleriyle her yıl 250-300 gencimize spor yaptırarak, onların ruhsal, bedensel, fiziksel ve kültürel yönlerinin geliştirilmesi için çaba sarf etti. Profesyonel ve amatör antrenörler nezaretinde programlı, sistemli, disiplinli çalışmamız neticesinde, 6 kategoride mücadele eden kulübümüz haddini bilerek, ayaklarının üstünde durarak, basamakları teker teker çıkarak semt sakinlerine 24 yılda 6 şampiyonluk hediye etmiştir.


2008/2009 sezonunda ilk kez Süper Amatör Lig’e yükselen kulübümüz, 10 yıl aradan sonra tekrar bu lige yükselmenin coşkusunu yaşamaktadır. Bizlere bu coşkuyu yaşatan sahada kahramanca mücadele eden mücadele ederken, fair play ve centilmenlikten taviz vermeyen sporcularımıza, teknik heyetimize, sporcularımızı centilmence destekleyen vefakar ve cefakar taraftarlarımıza, sevenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.


Kuruluş amacı semt gençliğimize hizmet olan kulübümüzün yönetim kurulu semtte kalıcı hizmet verebilmek için çalışmalar yaparak yerel yönetimlerden destek ve yardım talebinde bulunmatta. Sporun ve sporcunun dostları olan Belediye Başkanlarımız Yılmaz Bayat, rahmetli Mehmet Çakır, Mustafa Kara, Hilmi Türkmen Üsküdarımıza birçok spor tesisi yaptırarak amatör spor kulüplerimizin hizmetine sunmuşlardır. Belediye başkanlarımız kulübümüze de spor tesisi yaptırarak sporcularımızın daha sağlıklı ortamda spor yapmalarını sağlamışlardır. Belediye başkanlarımıza kulübümüz ve amatör spora gönül verenler adına teşekkür ve minnetlerimi sunarım.


Son olarak amatör spor kulüplerimizin ihtiyaçlarından bahsetmek istiyorum. Profesyoneliğin yolu amatör kümenin taşlı yollarından geçmektedir. Amatör kümeye üvey evlat muamelesi yapılmasın. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ve Spor Toto Müdürlüğü’nden amatör küme kulüplerimize isim hakkı ve reklam geliri yardımı yapılmasını, her kulübümüze maaşı Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan veya yerel yönetimlerden ödenmek üzere bir antrenör görevlendirilmesini istiyoruz. Üsküdar ilçesinde faaliyet gösteren 25 amatör spor kulübünden bir tanesiyiz. Üsküdar ilçemize resmi maçlarımızı oynayacağımız en az 2 nizami saha yapılmasını istiyor ve bekliyorum.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.