Pazartesi, Mart 18, 2019

Gaziantep'te Kadınlar Futbol Ligi'nde seyirci rekoru kırıldı

 


2000 kişilik Batur Stadı bu önemli maç için tamamen dolarken, stada giremeyen futbolseverler karşılaşmayı stat çevresinden ve binaların üzerinden izledi. Kulüpten yapılan açıklamada, mücadeleyi yaklaşık 5000 kişinin izlediği ve bunun da kadın liglerinin seyirci rekoru olduğu belirtildi.


Ligde ilk sezonunu yaşayan ALG Spor, lig lideri rakibini 3-1 yenerek ‘şampiyonluk yarışında ben de varım’ dedi . ALG Spor’un gollerini 49’da Seval Kırıç, 77’de Yağmur Uraz ve 81’de Tatyana Kozyrenko atarken Beşiktaş’ın tek golü 52’de Derya Arhan’dan geldi. Beşiktaş bu skorla 30 puanla liderliğini sürdürdü ancak bir maçı eksik olan takipçisi Konak Belediyespor’a yakalandı. ALG Spor ise 27 puanla dördüncü sırada ve onların da Beşiktaş’a göre 1 maçı eksik.


Gaziantep ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, kurulduktan sonra üst üste iki yıl şampiyon olarak 1. Lig’e çıktıklarını belirterek “Kadın Futbolu’na büyük yatırım yaptık. Amacımız kadınlarımızın hayatın her alanında olduğu gibi sporda, bilhassa futbolda etkin olmalarını sağlamak” dedi.


Haber: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.