Pazar, Şubat 17, 2019

Türkiye ve Kosovalı Veteranlar dostluk maçında buluştu

Kosova'nın 17 Şubat Bağımsızlık Günü etkinlikleri çerçevesinde TVFL Türkiye Karması, Prizren şehrinde Kosova Veteranlar ile dostluk mücadelesinde karşı karşıya geldi.


Kosova Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine ülkeye gelen TVLF Türkiye Karması'nın teknik direktörlüğünü, Avrupa Gol Kralı ve Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en çok golcü futbolcusu Tanju Çolak yaptı.


Prizren'deki Perparim Thaçi Stadyumu'nda oynanan dostluk maçını, Türkiye'nin Priştine Büyükelçişi Çağrı Sakar, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Agim Ademi ve çok sayıda temsilci izlerken, Kosovalı sporseverler de maça yoğun ilgi gösterdi.


TANJU ÇOLAK'A SEVGİ SELİ


Karşılaşma öncesi düzenlenen törende, Türkiye Veteranlar Futbol Ligi Karması'nın teknik direktörlüğünü yapan Tanju Çolak'a, Kosova Futbol Federasyonu tarafından plaket ve forma takdim edildi. Çolak, bağımsızlığının 11. yılında, kardeş ülke olarak nitelendirdiği Kosova'da olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Kosova halkının özgürlüklerini kutluyorum. Onlarla birlikte olduğumuzu, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.


Türkiye Veteranlar Futbol Ligi Genel Koordinatörü Füsun Erayla da yaptığı açıklamada, "Bu tür organizasyonların önümüzdeki dönemde daha sık olacağına inanıyorum. Türkiye ile Kosova arasında kurulan köprü veteran futbol seviyesine de taşımış olmaktan dolayı mutluyuz. Kosovalı dostlarımızı biz de ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Bizleri ağırlayan Kosova Futbol Federasyonu'na ve tüm Prizren halkına teşekkürlerimizi sunarız. 


İKİ KEZ ÖNE GEÇTİK


Prizren Şehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya TVFL Türkiye Karması, kalede Fahrettin Canşen, savunmada Şafak Balkanlı, Kazım Kılıç, Volkan Vardar, Adem Güler; orta sahada Arda Pehlivan, İlhan Kartal, Fatih Mehmet Cömert, Serkan Pehlivan; hücum hattında da Ceyhun Yalçın ve Laçin Çarkçı ile ile çıktı. 


Mücadelenin 12'nci dakikasında sol kanattan Şafak'ın ortaladığı topu iyi takip eden Ceyhun'un golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Ay-yıldızlı ekibimiz, ikinci yarıda gelen penaltı golüne engel olamadı. 43'te Arda'nın yerde kalmasıyla kazanılan penaltı atışını gole çeviren Laçin Çarkçı'nın golüyle skoru 2-1'e getiren Millilerimiz, son 10 dakikalık bölümde gelen gollere engel olamayınca sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. 


FAHRETTİN PENALTI KURTARDI AMA...


Karşılaşmanın ilk yarısında Kosova'nın kazandığı penaltıda kalesinde devleşen Fahrettin Canşen, başarı bir kurtarış yapmasına rağmen mücadelenin hakemi penaltıyı tekrar karar verdi. İkinci atışta ise köşeyi doğru tahmin etmesine karşın müdahalesi yeterli olmadı. 


Kaynak: www.veteranlarligi.org



 

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.